- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОДНА МИТЬ – І СОРОК РОКІВ ПОЗАДУ…

У ці роки людина вже має достатній життєвий та професійний досвід. На коромислі осені і зими людина стає мудрою як в житті, так і в роботі.

Марина Іванівна Романець серед перших випускників Імстичівської середньої школи отримала золоту медаль. А далі – юність і студентські роки та навчання в Рівненському педагогічному інституті ім. Мануїльського.

Красива і гарна дівчина поряд з навчанням вирішила і свою життєву долю: закохалася і вийшла заміж за гарного парубка – спортсмена Івана із рідного села.

Педагогічну діяльність в рідній школі почала з вихователя групи продовженого дня. Творчий підхід та новації у роботі допомогли Марині Іванівні підніматися по фаховій стежині: незабаром стала педагогом-організатором, а сьогодні вже –  заступник директора з виховної роботи.

Не тільки як вчитель та добрий організатор і вихователь для своїх двох синів, а й для дітей односельчан активний подвижник учнівської молоді, активіст та ініціатор, Марина Іванівна є авторитетом серед молоді, батьків, всіх односельчан. Творчим та життєвим кредо ювілярки є слово-настанова Господа Ісуса Христа щодо того, як варто жити нам: «І як хочете, щоб з вами чинили люди, так і ви чиніть з ними» (з Євангелія від Луки (Гл.6.31). Принцип її роботи: треба вчити кожного учня постійно бачити його роботу і розвивати здібності за можливостями.

Ювілярка є учасником хору Імстичівського монастиря св. Архистратига Михаїла. Брала участь у всеукраїнському конкурсі «Учитель року» в номінації «Етика», де домоглася неабияких успіхів. Її вихованці неодноразово завойовували нагороди на районних та обласних конкурсах.

У народі кажуть: «Яке коріння – таке й насіння». Марина Іванівна народилася у прекрасній родині Світликів та Копинців. В її вихованні, крім чудових батьків, була вкладена значна часточка бабусь: Єлизавети – сестри Петра Михайловича Світлика, знавця народного фольклору, яка привила любов до звичаїв та обрядів свого народу, та Марії Никифорівни, яка все життя сіяла з великим успіхом «розумне, добре, вічне».

Доброзичлива, чарівна, розумна жінка із доброю, щирою, веселою, завзятою душею  зустрічає свій ювілейний День народження. Ми, дорога ювілярко, знаємо Вас не тільки як компетентного керівника, але і як дуже знаючу, обов’язкову і вправну у всіх питаннях керівницю, якій притаманні чуйність, сучасність, вміння вислухати і порадити, і разом з тим, принциповість і твердість характеру.

Вітаючи Вас, кажемо: нехай щастям і любов’ю наповнюється кожен ваш день, а праця на благо людей приносить задоволення і радість. Щоб гарний настрій розквітав, а в серці молодість жила. Наснаги Вам й сили, щоб був щасливий кожен день, щоб до ста років Ви раділи вітанням люблячих людей! Бажаємо Вам, ювілярко, міцного здоров’я, щастя й натхнення в роботі на многії і благії літа!