- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПІСНЯ ТЕЖ МАЄ ЛІКУВАЛЬНУ СИЛУ

Приємно, коли тобі вручають квіти, нагороджують грамотами і грошовими преміями. Значить, ти комусь потрібен, твоя праця затребувана. Саме такою є професія лікаря. Хоча праця медика нелегка, але люди в білих халатах щасливі від того, що мають дар від Бога – зцілювати хворих, дарувати їм життя.

Напередодні Дня медичного працівника зала районного будинку культури була переповнена. Поруч із сивочолими ветеранами сиділи молоді лікарі, медсестри і технічний персонал.

Найщиріші слова вітання з нагоди професійного свята їм вручили нагороди т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець, заступник голови районної ради Петро Добромільський, заступник начальника департаменту медицини облдержадміністрації Єлизавета Біров, міський голова Степан Бобик і начальник відділу охорони здоров’я РДА Сергій Караслай. Попри всі негаразди – низьку заробітну плату, брак медикаментів і високотехнологічного і дорогого обладнання, соціальні проблеми, самовіддана робота медиків повертає віру і рятує життя. Згадали і тих, хто в ці дні рятує поранених бійців на Сході країни, в зоні АТО. Ризиком для власного життя вони рятують життя наших захисників.

А яке свято без пісні, яка, до речі, теж має лікувальну силу. Уже традиційно із концертною програмою виступили народний хор лікарів під керівництвом Надії Мельник-Гудь, який виконав низку пісень. До нього долучилися також хореографічні студії районного будинку культури (керівник Юрій Буряс) і вихованці Великоравецької дитячої школи мистецтв. Порадували також своїм чарівним співом лікарі Тетяна Кузан і Марта Смерека.

Медики не тільки хороші спеціалісти своєї справи, а й чудові артисти. Вдало провели цей захід ведучі Олександр та Вікторія Буря.

 

Василь ШКІРЯ