Версія для друку Версія для друку

ФЕРМЕРСТВУ – РОЗКВІТ

Уже традиційно фермери України відзначають своє професійне свято – День фермера! На сьогоднішній день фермерські господарства складають основу агропромислового комплексу як України загалом, так і нашого району зокрема. Основна частка серед товаровиробників сільськогосподарської продукції належить саме цьому сектору сільського господарства.

Економічними передумовами створення фермерських господарств у районі було реформування земельних відносин, роздержавлення та розпаювання сільськогосподарських земель. Перші фермерські господарства почали з’являтися на початку 90-их років.

На даний час у районі здійснюють діяльність понад 100 фермерських господарств, що займаються як рослинництвом, так і тваринництвом.

У галузі рослинництва перевага серед фермерів району надається вирощуванню зернових культур, а саме: озимої пшениці та кукурудзи на зерно. Щодо тваринництва, то  ФГ спеціалізуються на вирощуванні великої рогатої худоби , свиней та овець.

Вагомий внесок у розвиток галузі забезпечують фермерські господарства:  ФГ “Лан”, ФГ “Відраш”, ФГ “Мальово”, ФГ “Дубники”, ФГ “Урочище Толока-М”, ФГ “Дешко”, ФГ “Греблянська Толока”, ФГ “Підгат”, ФГ “Устич”, ФГ “Глибокий”   та ін.

Повага та низький уклін вам за самовіддану працю і вірність обраній справі! Хай рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, багатіє господарство, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України.

 

Ольга ГОЙДА,

головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар