Версія для друку Версія для друку

ВІДКРИТТЯ ДИТСАДКА-СВЯТО УСМІШОК, РАДОСТІ ТА ГАРНОГО НАСТРОЮ

Діти-це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас,найдорожчий наш скарб,безмежна радість і щастя. В  Міжнародний День захисту дітей у селі  Смологовиця відбулося відкриття дитячого садка. Це особлива та хвилююча подія, яку з нетерпінням чекали маленькі дошкільнята. Дошкільну установу створено на базі Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів, віднині навчальний заклад називатиметься НВК «Смологовицька ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок».

На подвір’ї школи було гамірно і святково. Тут зібралося багато дітей, їх батьків та жителів села.Також завітало багато гостей, серед  яких заступник голови Іршавської районної ради Петро  Петрович Добромільський, начальник відділу освіти РДА Єлізавета Михайлівна Яцканич, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Ганна Андріївна Фулитка, депутат районної ради Ігор Іванович Пальок, голова Чорнопотіцької сільської ради Євген Іванович Манайло, священик Олександр.

Щирі слова вітання висловила директор школи Марія Михайлівна Пензеник, зазначивши, що протягом  певного часу вона прагнула створити дошкільну установу, навчально-виховний процес якої б дав можливість забезпечити потребу дітей у дошкільній та загальній основній освіті. Результатом цього старання, наполегливої праці і спільними зусиллями виконавчої влади, органів місцевого самоврядування стало відриття НВК «Смологовицька ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок».

Як зауважила начальник відділу освіти Є.М.Яцканич, дошкільна освіта-пріоритетна ланка початкової освіти. Тепер кожна дитина в Смологовиці буде забезпечена належною дошкільною освітою.Новостворений садочок буде на балансі відділу освіти.

П.П.Добромільський наголосив, що та влада, яка дбає про щасливе дитинство наших дітей, має перспективне майбутнє. Все, що ми робимо для дітей, все, що ми вкладаємо в них, повернеться до нас їх вдячністю та успіхами.

Приєдналися до вітальних  слів головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Фулитка Ганна Андріївна, депутат районної ради Ігор Іванович Пальок, голова Чорнопотіцької сільської ради Євген Іванович Манайло.

Жителі села  Смологовиця довгий час жили мрією  про дитячий садок, і ось  сьогодні, в день офіційного відкриття, право перерізати стрічку надали начальнику відділу освіти Єлізаветі Михайлівні та директору школи Марії Михайлівні. А малюки з нетерпінням чекали, коли ж їм дозволять  роздивитися іграшки,першими увійшли до свого нового садочка. Відтепер тут вони –господарі. Священик Олександр освятив приміщення садочка, поблагословив дітей та подарував божі ікони..

Із словами подяки, від імені батьків виступила  Наталія Глеба, вона наголосила  радісно, що  наші діти отримали правона повноцінне щасливе дитинство. Мені як мамі і педагогу за освітою завжди боліло те, що у наших молодих мам не було можливостей виховувати своїх діток у дитячому садку. Працюючим мамам ніде дівати дітей, та й саме наше життя диктує, що треба йти в ногу з сучасністю. Хочеться, щоб наші сільські дітлахи були не гірше забезпечені комфортними умовами, чим у місті, і почували себе гідно у вирі суспільства. А саме, щоб виховувались у правильному руслі, були грамотними і обізнаними, щоб садочок  заміняв їм рідний дім, а вихователі допомагали діткам пізнати цей світ .

Винуватці зібрання-маленькі дошкільнята, учні школи, ведучі свята Щока О.М. та Стільник М.В., музичний керівник Глеба Г.А., подарували усім присутнім неповторні хвилини гарного настрою, співаючи пісні, розповідаючи вірші.

В дитячому дошкільному закладі передбачені усі необхідні умови для перебування малечі: затишні кімнати, сучасні меблі, програмна підготовка до школи, цікаве дозвілля, гарний відпочинок.

Наталія Глеба,

заступник директора НВК «Смологовицька ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок»

Ваш отзыв

Ваш коментар