- Нове життя - https://nz-ir.com -

З КУЛЬТУРНИМ ШАРМОМ, З ТУРИСТИЧНИМ АЗАРТОМ

Справжнє спортивне свято з культурним шармом відбулося минулого тижня в урочищі Ставліш м. Іршава. Свої спортивні здібності демонстрували працівники сфер культури та освіти. Ця захоплююча спартакіада була вперше організована за ініціативи голів райкому профспілки працівників освіти Олега Поповича, райкому профспілки працівників культури Оксани Сідор. З цього приводу напередодні відбулося спільне засідання профкомів.

З обох сторін було по дві команди. Кращих визначали в трьох конкурсах. Учасники змагань демонстрували вправність у розкладанні палатки, складанні рюкзака, розпалюванні вогнища, яке мало на відповідній відстані перепалити мотузку. Звичайно, тут в нагоді якраз і став досвід відпочинку на природі. Усі конкурси фіксували на час. Деякі недоліки у виконанні завдань можна було усунути за відповідні штрафні санкції.

Тут вирували справжні спортивні пристрасті. Враховуючи досвід освітян, які працюють у напрямку туризму, в окремих моментах вони лідирували. І в загальному підсумку їх команда була кращою. Але ж можна сказати, що таки перемогла дружба.

Команду сфери культури представляли – від профкому клубних працівників: Микола Боїшко (голова), Ганна Савко, Олександр Дурда, Едіта Канчій, Іван Канчій; профкому Сілецької ДШМ: Олеся Боднар (голова), Олександр Голіба, Наталія Голіба, Олександр Семак. Районну газету «Нове життя» представляв голова профкому Іван Кополовець. Від профкому Приборжавської ДШМ брала участь голова Олеся Романчук. Профком бібліотечних працівників був у такому складі: Марія Федоричко (голова), Олена Кепша, Оксана Сенинець та Алла Лакатош, яка була заступником судді змагань.

Команда сфери освіти складалася з наступних учасників: Олександр Осійський, Ольга Боднар, Іван Марканич, Оксана Добромільська, Еріка Шкіря, Михайло Полянський.  Головним суддею змагань була Леся Осійська.

Здавалося, після змагань буде нуднувато. Та це не з працівниками сфери культури. На підбитті підсумків зворушливо звучали народні пісні, були запальні танці. Усе це закріпили смачним бограчем.   Перехідний кубок цієї спартакіади буде вручено команді профспілки культури на серпневій конференції освітян.

Варто зазначити, що зі стартом змагань вітали учасників перший заступник голови РДА Михайло Полончак, начальник відділу культури і туризму РДА Ганна Матіко, голови райкомів профспілок культури Оксана Сідор та освіти Олег Попович.

Іван СТЕПОВИЙ