- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОСВІТЯНИ ТРАДИЦІЙНО ГОТУЮТЬСЯ ДО ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Закінчується черговий навчальний рік. Треба, як то кажуть, підтягти хвости, належно організувати випускні лінійки та вечори, дбати за літній відпочинок. Словом, клопотів у освітян зараз вистачає. Аби все пройшло на відповідному рівні, начальник відділу освіти РДА Єлизавета Яцканич зібрала директорів шкіл на чергову нараду, яка відбулася цими днями у районному будинку дитячої творчості.

Йшлося про зовнішнє незалежне тестування, нововведення з цього питання, підсумкову державну атестацію, особливості цьогорічного літнього оздоровлення дітей, процедуру нагородження медалями випускників. Було проаналізовано низку листів, які надійшли на адресу відділу з профільних міністерства та департаменту.  Участь у нараді взяли керівники району. Учасники зібрання також мали нагоду задати їм свої запитання.

Зокрема, т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець поцікавився ходом ремонтно-будівельних робіт в навчальних закладах, а також подякував директорам шкіл за належну організацію ЗНО.

 Голова райради Іван Савко зазначив, що спільно краще долати проблеми в сфері освіти та акцентував увагу на більш ширшому висвітленні роботи цієї галузі у ЗМІ, збільшенні кількості статей про заслужених працівників освіти у народному сенсі цього слова. Також сказав, що нарікань на роботу директорів та педагогів  шкіл не надходило.

Керівник освітян  Єлизавета Яцканич   виступила з окремих важливих питань, коротко проаналізувала навчальний рік, підсумувала організацію ЗНО. Тих, хто у травні святкував день народження, привітали з такою приємною подією.

Іван СТЕПОВИЙ