- Нове життя - https://nz-ir.com -

ТЕПЛА ЗУСТРІЧ З ВЕТЕРАНАМИ

Минають роки, відлітають у вічність. 70 років минуло з тієї тривожної ночі, яка закінчилась радісним ранком. Тоді у нашій країні замовкли останні постріли Другої світової війни, прийшов мир.

Напередодні Дня Перемоги в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї відбулося  свято «Вклонімося і мертвим, і живим…»

До нас завітали почесні гості, люди, які наближали світлий день Перемоги. Це – шановні ветерани Другої світової війни: підполковники запасу Стельмах Микола Дмитрович, Попович Іван Васильович та Новіков Віктор Степанович. Груди ветеранів у медалях, скроні вже давно вкриті сивиною. Цікавою була розповідь цих високоповажних людей про свої бойові подвиги та подвиги  солдатів, які визволяли нашу країну, про їхнє воєнне життя, про свою фронтову юність, про знедолене дитинство дітей України в роки війни.

Учні з цікавістю слухали розповіді ветеранів. З неменшою увагою слухали наші вихованці ветерана війни В.С.Новікова про виконання інтернаціонального обов’язку в Японії. Це справжній подвиг синів, які продовжували патріотичну справу своїх батьків, дідів, прадідів.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулися учні 7, 10-х класів. Діти виступили перед ними з художніми номерами. Свято підготували вчитель історії Керестей Світлана Юріївна, військовий керівник Ісак Федір Федорович та вчитель музики Білак Людмила Дмитрівна.

Учні ліцею низько вклонилися ветеранам і подарували їм квіти як знак пошани за наше щасливе дитинство. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих.

Директор ліцею Ю.Е. Меренич та педагогічний колектив щиро вдячні ветеранам за теплу хвилюючу зустріч і бажають їм довгих щасливих років життя, міцного здоров’я, поваги від молодого покоління.

 

  С.   Хіль,

заступник директора Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею