- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПАМ’ЯТАЄМО.ПЕРЕМАГАЄМО

Лінійка-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та 70-річчя Перемоги над нацизмом відбулася в Климовицькій ЗОШ І-ІІ ст..

У своєму виступі В.Д. Лендєл – директор школи звернула увагу до цієї події, згадала усіх тих, чиї прізвища та імена записані в книзі пам’яті, і учасники лінійки вшанували їх хвилиною мовчання.

Педагог-організатор Є.А. Гошко разом з учнями 8,9 класів ознайомили всіх присутніх із подіями та наслідками нашої історії, виховуючи почуття гордості, патріотизму за героїчний подвиг ветеранів, щоб пам’ять про них була вічною. Також була присутня дочка покійного ветерана, І.Ф. Котубея, колишня вчителька М.І. Гошко, що розповіла цікаві спогади про свого батька. Не обійшлося без поминального молебню в Божому храмі с. Климовиці за померлими воїнами, який возвеличують разом із священиком наставники-вчителі: Н.В. Котубей, Н.Ф. Шаленик та колишні вчителі М.І. Гошко, М.П. Кобаль. Також у с. Івашковиця на могилі ветерана А.І. Лутака настоятель храму, отець Степан, відслужив поминальну молитву, де дочка ветерана Г.А. Глеба пом’янула світлу пам’ять про свого батька.

 

Марія КОПЧА,

заступник директора Климовицької ЗОШ І-ІІ ступенів.