Версія для друку Версія для друку

КРОСУ НА ПРИЗИ «НОВОГО ЖИТТЯ» — П’ЯТЬ

Розвиток фізичної культури і спорту, як полюбляють казати, сягає в сиву давнину.  Згадати хоча б спартанців, від вигляду і погляду яких вороги здригалися. Ну це вже дещо військове спрямування. Звичайно, нам спорт в першу чергу треба для самовдосконалення та для того, аби мати здорову націю. Це і є чи не основним аргументом, чому редакція «Нового життя» чи не єдина в області з міськрайонних газет проводить весняний легкоатлетичний крос на іменні призи. Цьогоріч він відбувся вже вп’яте. Це хоч і невеличкий, але своєрідний і чудовий ювілей.
Свого часу цей конкурс заснував колишній редактор «Нового життя» Василь Звонар. Відтак тривалий період з певних причин була пауза. Сам конкурс, безперечно, заслуговував на увагу, тому нинішній редактор районки Василь Шкіря його відродив.
Традиційно у середу і цьогоріч всі  зібралися на святково прибраній території Іршавської ДЮСШ.  Із словами вітання до гостей та учасників змагань звернулися заступник голови райради Петро Добромільський, завідувач сектору молоді та спорту РДА Андрій Данканич та заступник головного редактора газети «Нове життя» Іван Кополовець. Головний суддя змагань Іван Пинзеник ознайомив учасників з програмою.
Звичайно, не було б кросу без підтримки людей, які вболівають за розвиток спорту в районі. Серед тих, хто з самого початку підставив плече допомоги, — заступник голови райради Петро Добромільський, депутат райради Сергій Лупак, директор Іршавської ДЮСШ Василь Жупанин, голова райкому профспілки працівників культури Оксана Сідор. Цих активістів було нагороджено грамотами «Нового життя» та медалями. До речі, колектив районки входить до складу профспілки працівників культури. Оксана Іванівна сердечно привітала всіх із чудовим спортивним святом та запевнила, що й надалі сприятиме в розвитку цього заходу. Приємно, що депутатський корпус активно підтримує конкурс. На святі також побував депутат райради Андрій Андрішко.
За звання кращих боролися понад двадцять шкіл району. Учасниками були більше ста п’ятдесяти учнів. Юнаки бігли тисячу метрів. Дівчата змагалися на дистанції п’ятсот метрів. Серед дівчат ЗОШ І-ІІ ступенів перше місце завоювала Ярослава Поляк з Великого Раківця. На другому – Іванна Кирик з Ільниці. Третє посіла Людмила Шелельо з Климовиці. Серед юнаків лідером став Михайло Горкі з Горбка. Срібло взяв Владислав Віраг теж з Горбка. Трете місце дісталося Івану Пупені з Сухої. Бійцівські якості проявили й школярі ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тетяна Владімірцева з Іршави була першою. Мар’яна Антонюк з Вільхівки зайняла друге місце. Третю сходинку посіла Ярослава Зозуля з Ільницького ліцею. Серед хлопців кращим був Василь Орос з Імстичова. Василь Білак з Вільхівки виборов друге місце. Сергій Пекар з Арданова взяв бронзу.  Серед загальнокомандних змагань серед ЗОШ І-ІІ ступенів ситуація виглядає так: І місце — Горбківська; ІІ місце — Дунковицька; ІІІ місце – Климовицька. З-поміж ЗОШ І-ІІІ ступенів першою була команда Іршави — №2;  юні спортсмени Іршави — №1 посіли другу сходинку; Третьою була школа с.Кам’янське. До речі, належно була представлена і команда Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 під керівництвом Петра Горзова.
Переможців було нагороджено грамотами, медалями табезкоштовною передплатою до кінця року на газету «Нове життя». Школи-лідери відзначені кубком сектору молоді та спорту РДА.
Сподіваємось, що з учасників змагань обов’язково в майбутньому будуть олімпійські чемпіони. І дуже приємно, що до цього долучається редакція газети «Нове життя».

Ваш отзыв

Ваш коментар