- Нове життя - https://nz-ir.com -

СПРАВЖНІ ДРУЗІ І ЗЛА ЧАКЛУНКА

У невеличкому місті Іршава жила дівчинка Яринка. Вона була дуже привітна і добра. Дівчинка жила разом із батьками. Її татові запропонували роботу в Києві, і вони змушені були переїхати до столиці. Всі друзі дуже засумували за Яринкою, всі, окрім Іринки. Вона зовсім не засмутилася, адже сподівалася, що тепер всі полюблять її так, як любили Яринку. Але цього не сталося, бо Ірина мала зашкарубле серце і була злою дівчиною. А мама її взагалі була чаклунка. Розсердилася Ірина, що ніхто не хоче з нею дружити, і захотіла, щоб Яринці було погано. Вона попросила маму, щоб вона начаклувала хворобу дівчинці. Мама з радістю погодилася застосувати свої злі чари.

Якось, коли Яринка була вдома сама, хтось постукав у двері. Вона відчинила і здивувалася, бо в дверях стояла їхня сусідка. Насправді це мама Ірини перетворилася на сусідку, яку Яринка дуже любила і поважала. Вона пригостила дівчину дивним на смак варенням, а за декілька днів Яринка захворіла. Як не старалися батьки вилікувати свою доньку, нічого в них не виходило. Всі ліки перепробували – не допомагають! І вирішили вони запросити кращих лікарів столиці. Лікарі оглянули дівчинку і замовкли. Такої хвороби вони ще не зустрічали в своїй практиці.

У цей час в місті Іршаві друзі Яринки дізналися про невиліковну хворобу подруги й вирішили допомогти бідоласі. Вони звернулися до старенької бабусі, що жила за містом, і розповіли їй історію Яринки. Бабуся вислухала уважно і дала друзям маленьку баночку із цілющою водою, яка може вилікувати будь-яку хворобу.

Вірні друзі, не гаючи часу, поспішили до Києва. Як раділи всі, коли Яринка випила воду із чарівної пляшечки. Сльози радості заблищали в очах вдячних батьків. А Яринка цілувала і щиро дякувала своїм справжнім друзям. Всі ще раз переконалися, що дружба переможе будь-яке зло!

Минув час. Друзі підтримували стосунки, висилаючи листівки на свята, даруючи один одному подарунки на день народження. Їм було завжди весело і затишно, коли зустрічалися. І тільки Іринка була самотня і невесела.

 

Даринка  Гозда,

учениця 3 класу ЗОШ

Іршавської гімназії