Версія для друку Версія для друку

СОЦІАЛЬНА АДАПТАЦІЯ ОСІБ, УМОВНО-ДОСТРОКОВО ЗВІЛЬНЕНИХ

Одним із найбільш актуальних питань, що постають перед особами, які повертаються з місць позбавлення волі, є їх адаптація у суспільстві. З цією метою, а також для з’ясування реального стану справ та можливостей допомогти особам, умовно-достроково звільненим з місць позбавлення волі, відбулося засідання спостережної комісії при районній державній адміністрації.

Голова комісії, керівник апарату районної державної адміністрації Олег Козенюк звернув увагу членів комісії на першочергові проблеми, про які поінформували присутні на засіданні спостережної комісії умовно-достроково звільнені з місць позбавлення волі громадяни. Члени комісії та запрошені на засідання працівники установ, у свою чергу, розповіли про ті основоположні кроки, які варто зробити для покращення соціально-побутових умов, отримання відповідних соціальних послуг. Про ряд послуг управління соціального захисту населення райдержадміністрації зазначила секретар спостережної комісії Ярослава Балега, а про послуги районного центру зайнятості – начальник відділу з питань працевлаштування райцентру зайнятості Корнелія Лисичко.

На деяких аспектах соціальної адаптації у суспільстві цієї категорії людей зупинилися члени спостережної комісії при районній державній адміністрації: директор районного центру соціальних служб для  сім»ї, дітей та молоді Ірина Вовканич, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Сергій Жидик, голова Іршавської районної ради ветеранів України Денис Білинець,  голова Іршавського районного товариства інвалідів Закарпатського обласного товариства інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів» Михайло Ісак, голова Іршавської районної організації «Союз Чорнобиль України» Ганна Мигович.

Ваш отзыв

Ваш коментар