Версія для друку Версія для друку

КНИГА СПОГАДІВ ПОЛКОВНИКА МІЛІЦІЇ У ВІДСТАВЦІ СТЕПАНА ОВСАКА

Цими днями в Іршавському райвідділі міліції було презентовано книгу спогадів Михайла Ломаги про ветерана Великої Вітчизняної війни, полковника міліції у відставці Степана Овсака.

Презентацію книги розпочав голова громадської організації ветеранів та пенсіонерів правоохоронних органів району Василь Микита, який представив правоохоронцям райвідділу міліції та гостям автора книги Михайла Ломагу.

Як розповів Михайло Ломага, що із вершин прожитих літ є що згадати Степану Овсаку. У героя книги життєвий шлях був тернистим. Тяжке матеріальне становище сім’ї. З 12 років він був змушений працювати на льняному заводі і в млині. З 16 років його з однолітками забирають на роботу до Німеччини. Восени 1944 року  добровільно вступає в Червону Армію, стає учасником бойових дій. З 1948 року працює в Іршавському райвідділі міліції, а у 1966 році працює в карному розшуку. Про це та інше із життя Овсака Степана Петровича розповідається в цій книзі.

Після цього виступив сам герой книги Степан Овсак, який навчав не одне покоління правоохоронців розкривати злочини. У свої 89 літ  Степан Петрович добре пам’ятає резонансні злочини, які були ним особисто розкриті.

На завершення презентації начальником Іршавського райвідділу міліції, підполковником Мироном Черничком  за внесок у виховання молодого покоління правоохоронців  Степана Овсака було відзначено похвальною грамотою.

Віта Горзов,

Іршавський РВ УМВС

Ваш отзыв

Ваш коментар