Версія для друку Версія для друку

БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БАТЬКІВ МАЛО НЕ ПРИЗВЕЛА ДО ТРАГЕДІЇ

4 листопада 2014 року до служби у справах дітей РДА надійшов лист з відділу охорони здоров’я про те, що в м. Іршава по вул. Лесі Українки, 4,  проживають троє малолітніх дітей разом з батьками Ольгою Ч. та Романом П. в незадовільних матеріально-побутових умовах. Того ж дня працівниками служби спільно з сімейним лікарем Іршавської районної лікарні, працівниками сектору кримінальної міліції у справах дітей Іршавського РВ УМВС України в Закарпатській області було здійснено виїзд за вище вказаною адресою. Під час обстеження  матеріально-побутових умов було з’ясовано, що сім’я винаймає будинок у жителя м. Іршави, батьки з дітьми проживають в 1-й кімнаті, оскільки інші кімнати не отоплюються. На момент перевірки в кімнаті було прибрано, посуд помито, але діти були роздягнуті, брудні. На зауваження працівників служби привести дітей у відповідний порядок мати не реагувала. Батько знаходився на роботі, а саме, доглядав худобу в одного з приватних підприємців села Брід. Батькам було надано тиждень для виправлення та покращення ситуації у сім’ї, попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, та прийнято рішення про взяття дітей на облік служби у справах дітей, як таких, що проживають у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.
Наступного дня, 5 листопада, працівниками служби було скеровано лист на РЦСССДМ про те, що дана сім’я потребує соціального супроводу для подолання складних життєвих обставин. Після чого, направлено клопотання до Ільницької сільської ради про можливість влаштування малолітніх Ч. до Ільницького дошкільного навчального закладу з цілодобовим перебуванням.
Головним завданням служби у справах дітей є робота у напрямку збереження сім’ї, виховання дітей у сімейних формах. Тому, вся робота працівників служби була направлена на те, щоб зберегти для трьох малолітніх дітей повноцінну родину, батька та матір. Під час неодноразових відвідувань родини з батьками проводилася профілактична та роз’яснювальна робота щодо належного виконання ними батьківських обов’язків, а також створенню належних умов для повноцінного розвитку та утримання дітей.
Минулого тижня, 25 лютого у телефонному режимі до служби у справах дітей РДА надійшла інформація від чергового лікаря про те, що малолітні Ч. разом із своєю матір’ю потрапили до реанімаційного відділення Іршавської райлікарні з отруєнням чадним газом. А наступного дня батько самовільно забрав дружину та дітей з дитячого відділення додому. Працівниками служби спільно з кримінальною міліцією вдалось повернути дітей разом з матір’ю до дитячого  відділення райлікарні.
26 лютого службою у справах дітей дане питання було винесено на розгляд комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації та вирішено подальше влаштування дітей.

Ваш отзыв

Ваш коментар