- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЮНІ ТУРИСТИ ЗМАГАЛИСЯ В ЗАЛАХ

Минулого тижня в адмінбудинку райСЮТур завершилися змагання з Техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях, які тривали на протязі січня – лютого 2015 року.

Незважаючи на те, що надворі панували морози, юні туристи не мали часу нудьгувати. Саме в цей зимовий період на базі головного приміщення Іршавської райСЮТур (директор Іван Терпай) проходив цікавий вид змагань, який проводиться тут вже четвертий рік поспіль і став традиційним. Організаторами проведення і головними суддями цих змагань стали методист по спортивному профілю – Андрій Рябець та керівник гуртків – Василь Васильцюн. Саме вони обладнали зал адмінбудинку всім необхідним для успішного проведення даного заходу, а також надавали методичну допомогу керівникам гуртків Іршавської райСЮТур під час тренувальних занять на протязі минулого місяця.

    Хочеться нагадати, що даний вид змагань (як і всі попередні, що проводилися на протязі навчального року) входитиме до Кубка Іршавщини – 2015, тому боротьба за першість була активною.

На протязі місяця у змаганях з ТПТ в залах було залучено близько 250 юних туристів з різних куточків Іршавщини (51 команда молодшої вікової групи та 11 – старшої, в кожній по 4 учасники). Оскільки площа приміщення залу, де проходили основні етапи змагань, не дозволяла прийняти всіх учасників одночасно, тому було розроблено графік приїзду кожної школи у відведений для неї день і час.

Серед етапів, які підготовлені для юних туристів, були: траверс (обладнаний на одній із стін залу), навісна переправа, паралельні мотузки, горизонтальний маятник, жердини, колода,  а для старшої вікової групи наведена ще крутопохила переправа, до якої дістатися можна тільки по мотузочній драбині.

Даний вид змагань виявився азартним, оскільки кожен юнак чи дівчина мали можливість отримати особисту грамоту за кращий результат. У командний залік входили результати кожного учасника, тому всі старалися виступити якнайкраще. Команди – переможці були нагороджені грамотами Іршавської райСЮТур.

В загальному підсумку змагань серед учасників  молодшої вікової  групи перше місце отримала команда Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 у складі: Анна    Дьякова, Дарина Коровська, Анатолій Улашин та Олег Ізай (керівник гуртка: Іван Жідов).

Друге місце завоювала команда з Ільниці у складі: Христина Химинець, Іван Клюса, Владислав Староста  та Іван Шестак  (керівник гуртка:Леся Осійська).

Третє місце посіла команда Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею у складі: Богдан Балега, Ангеліна Скраль, Наталія Вільчак та Олександр Тисличко (керівник гуртка: Андрій Рябець).

У старшій віковій групі найкращі результати показала теж команда Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею у складі: Іван Роман, Віталій Титичко, Василь Балега та Яна Лендєл (керівник гуртка: Андрій Рябець).              Друге місце посіла команда Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 у складі: Олександра Осійська, Мар’ян Осійський, Владимира Осійська та Богдан Мейсарош (керівник гуртка: Олександр Осійський.)

 Третє місце посіла  команда Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. Едуард Сушанин, Юрій Тюк, Антоніна Козар та Вікторія Кампо (керівник гуртка: Леся Осійська).

Хочеться відмітити і кращих юнаків та дівчат молодшої вікової групи, які показали кращі результати. Серед них: Олександр Тисличко та Наталія Вільчак (Ільницький спортивно – гуманітарний ліцей), Олександр Миронов та Владислав Староста (з Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст.), Анна Дьякова та Дарина Коровська (Іршавська ЗОШ І-ІІІ ст.№1).

У старшій віковій групі кращими були: Олександра Осійська, Мар’ян Осійський та Владимира Осійська з Іршави, Антоніна Козар з Ільниці,  Іван Роман та Віталій Титичко з Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею.

Даний захід проводився з метою покращення фізичного розвитку наших вихованців, підтримки  фізичної форми, оскільки в зимовий період на свіжому повітрі не дуже позаймаєшся спортом.

Окремі слова  вдячності хочеться оголосити дирекції і педагогічним колективам загальноосвітніх навчальних закладів, які пішли на зустріч педколективу Іршавської райСЮТур і сприяли тому, щоб їх учні теж мали змогу показати себе, достойно представити свою школу. Така співпраця між школами і позашкіллям веде до досягнення спільної мети: виховання здорового молодого покоління.

 

Леся Осійська,

методист Іршавської райСЮТур