- Нове життя - https://nz-ir.com -

турнір на приз Юрія Маргіти

Уже тридцять третій рік поспіль у Чорному Потоці проходить волейбольний турнір на приз Юрія Маргіти з Підгірного, який загинув у афганській війні. Проводиться захід у спортивному залі Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де свого часу навчався юнак. На гарно покритому столі – портрет Юрія Маргіти, живі квіти і спортивний кубок героя-афганця, на видному місці горить свічка пам’яті.

Учасників змагань прийшли привітати т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець, депутати райради Ігор Пальок, Володимир Горзов, Чорнопотіцький сільський голова Євген Манайло, директор місцевої ЗОШ Ярослава Глеба, голова осередку воїнів-афганців с.Ч.Потік Петро Добра.

Після звучання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя в афганській війні талібам. Серед них – і наш земляк Ю.Маргіта. Він неодноразово брав участь у бойових операціях, нагороджений орденом Червоної Зірки. На його життєвому прикладі виховується сучасна молодь.

В.Симканинець вручив воїнам-афганцям грошові винагороди. Потім усі разом побували на могилах Василя Котубея, Петра Копинця і Юрія Маргіти і поклали вінки. Пам›ять побратимів вшанували хвилиною мовчання.

А в спортзалі у цей час проходили змагання із волейболу. Право називатися кращими виборювали команди Загаття, Ч.Пототу, Климовиці і Смологовиці. Пальму першості вибороли загатські волейболісти.

Василь ШКІРЯ.