- Нове життя - https://nz-ir.com -

МОБІЛІЗОВУВАТИ ІЗ ПОШУКОМ ЗОЛОТОЇ СЕРЕДИНИ

Цього тижня Іршаву відвідав обласний військовий комісар Іван Петрович Васильцюн. Метою приїзду було роз’яснити особливості другого етапу четвертої черги мобілізації. З цього приводу у сесійному залі райради відбулася зустріч з сільськими головами, представниками міліції, райради, райдержадміністрації тощо. Засідання відкрив і представив обласного військового комісара радник голови райради Михайло Менчук. За столом президії працювали також т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець, секретар комісії райради з питань законності та правопорядку Іван Клим.

Іван Васильцюн висловив свою позицію стосовно роботи Іршавсько-Виноградівського об’єднаного військового комісаріату. За його словами, мобілізованих відправлятимуть у навчальні центри за тими військовими спеціальностями, які ті мають. У рамках другого етапу з району треба відправити більше тридцяти чоловік. Гостра потреба нині відчувається також у водіях та кухарях. Як зазначалося, Іршавщина за рівнем виконання мобілізації наразі дещо пасе задніх. Усе це через низьку явку людей у військкомат та відсутність їх за місцем проживання. Однак сільські голови, разом з відповідними спеціалістами, у цьому напрямку активно працюють. Наш район – один з тих, котрі найбільш наполегливо допомагають автотранспортом, медичним обладнанням, продуктами харчування учасникам АТО. До речі, список тих, хто отримав повістки і ухиляється від виконання обов’язку, передано в міліцію. З інформацією з питання мобілізації у районі також ознайомив присутніх представник райвійськкомату.

Іван Клим, виступаючи із-за трибуни, говорив про законодавчі акти, якими у своїй роботі з виконання мобілізації мають керуватися міліція, СБУ, райрада, РДА, прокуратура, місцеве самоврядування тощо. Не всі це однозначно сприйняли. Зокрема, своїми думками поділилися Зарічанський сільський голова Марина Васько та Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок.  Сільським головам та всім бажаючим було передано телефонні номери гарячих ліній облвійськкомату, за якими спеціалісти нададуть фахові відповіді.

У нараді-зустрічі взяв участь голова райради Іван Савко, який також висловився з даного питання. Зокрема, він сказав, що під час мобілізації треба шукати золоту середину, аналізувати стан конкретної сім’ї, задіювати до цього процесу більше високопосадовців.  

 

Іван СТЕПОВИЙ.