- Нове життя - https://nz-ir.com -

«У НАС ГРОШІ ВАЛЯЮТЬСЯ ПІД НОГАМИ», − КАЖЕ ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ ПЕТРО ГАВРИЛИК ІЗ ДУБРІВКИ

Таких людей, як підприємець Петро Гаврилик, у районі можна перерахувати на пальцях однієї руки. Після розпаду Радянського Союзу він побачив, що треба самому думати про завтрашній день. Придбавши коней, почав надавати послуги односельцям – орав земельні ділянки, підвозив, коли кому що треба на підвозі, старався заробити копійку власними руками. Потім обзавівся вівцями – уже десять овець давали прибуток. Потім поголів’я збільшив до 50. Працював не сам, − дружина завжди була поруч із ним. Потім на допомогу прийшли діти – син Іван і донька Мирославка. Головне, у сім’ї Гавриликів не цураються робити на селі. Тепер вже він утримує до 600 овець і 200 кіз. Це ціла ферма.

− У нас гроші валяються під ногами, − каже Петро Гаврилик. – Треба лише нахилитися і підняти. На Закарпатті створені благодатні умови для умілого господарювання.

Слово за слово, і Петро Михайлович розповів про те, що із овечого молока він виготовляє сир, бринзу і урду. І куди б ви думали відправляє вироблену продукцію? Ви не повірите – на Буковель, у Трускавець, а також у торгові точки Тернопільської, Івано-Франківської, Київської, Дніпропетровської та інших областей України.

Для того, щоб розвивати тваринництво, звісно, потрібно мати землю. Петро Гаврилик орендує 60 га у жителів Білок і Дубрівки. Має і свої власні 2 гектари. Для того, щоб тримати овець і кіз, сам вирощує пшеницю, ячмінь, третикале і кукурудзу. Звісно, дбає і про сіно,  яке сам і заготовляє.

У сучасних умовах не обійтися без техніки. Тому П.Гаврилик придбав трактор ЮМЗ, має плуги, борони, фрези. У майбутньому планує збільшити поголів’я овець і кіз, а також розширити земельну площу.

Позитив у тому, що П.М. Гаврилик має підтримку у Дубрівського сільського голови Володимира Малиновського. Разом вирішують наболілі проблеми.

− На таких людей, як Петро Михайлович, завжди можна покластися. Це людина діла. Він не кидає слова на вітер. У той час, коли всі обіцяють створювати нові робочі місця, він це доводить власним прикладом. Якби таких людей, як він, було побільше, Україна стала б заможною державою. Високої думки про П.Гаврилика і голова районної ради Іван Савко.

− Петро Гаврилик – один із тих, – каже Іван Іванович, – хто вболіває за Україну власною душею. Це людина нової генерації. За такими як він, – наше майбутнє!

Василь ШКІРЯ.