- Нове життя - https://nz-ir.com -

КОНЦЕРТ ІЗ ВІДТІНКОМ СУМУ…

Минулої суботи, 14 лютого у Довжанській дитячій школі мистецтв відбувся благодійний концерт та збір коштів для учасників АТО.

З ініціативи викладачів, при спілкуванні з учасником бойових дій на сході України, який знаходився в тимчасовій відпустці, односельчанином Михайлом Боднарем,  дирекцією школи було вирішено організувати концерт та збір коштів для учасників АТО. До благородної справи підключились активісти села Михайло Ловга, Наталія Петканич і ось … концерт на який завітали керівники району Віктор Симканинець, Петро Добромільський, сільський голова  Михайло Шкелебей, учасник бойових дій, житель Довгого Михайло Боднар, батьки учнів, вчителі шкіл, жителі села.

Програма підібрана в основному із колективів школи: оркестр народних інструментів (керівник М.М. Батрин), ансамбль скрипалів (Панич М.І.), учнівський хор (Бажо М.І.), квартет баяністів (Нейдел М.М.), тріо, сольні номери,  хореографічні постановки тощо.  Особливі враження на глядачів справило виконання української народної пісні «Мамо, не плач», яку чудово заспівала Люба Слісенко, «Аве  Марія» Й.С. Баха (ансамбль скрипалів старших класів), пісня «Моя Україна» слова М. Ткача, муз, І. Поклада у виконанні хорової групи, українська народна пісня « Біля тополі», яку з особливим почуттям виконали хорова та оркестрова групи, «Адажіо» Т.Альбіноні  у чудовому виконанні викладачів Івана Лендела (баян) та Мирослави Панич (скрипка) та багато  інших номерів.

Всім виконавцям хочеться особисто подякувати за підготовку та виконання номерів, за відчуття патріотизму та любові до своєї країни. Особливо вразило, що на концерті не було байдужих. І маленькі діти, учні та їх батьки, викладачі, присутні керівники району, всі щиро вкидали у скриньку хто скільки міг і хотів. У кінці концерту всім учасникам і присутнім дякували голова РДА В.А. Симканинець, заступник голови районної ради П.П. Добромільський, сільський голова М.І.  Шкелебей.

Скринька із зібраними коштами була передана учаснику бойових дій односельчанину Михайлові Боднарю з накращими побажаннями для нього особисто та для всіх захисників Вітчизни.

 Іван  Кертис,

директор Довжанської ДШМ.