Версія для друку Версія для друку

НАДЗВИЧАЙНА СПОРТИВНА НОВИНА!

Вперше за час культивування штанги в Іршавському районі двадцятирічний майстер спорту, чотириразовий чемпіон України Віталій Глушко у складі збірної нашої держави взяв участь у Європейській першості на острові Кіпр у Греції. У ривку він підняв 114 кг., а у поштовху – 132 кг. Це дало йому змогу увійти у топ-десятку найсильніших атлетів Європи серед юнаків до 20 років.

А втім, все по порядку. Після лютневої перемоги на кубкові України у Вінниці Віталію запропонували увійти в склад збірної України. Після того, як атлет добре зарекомендував себе на зборах, тренерською радою вирішено було випробувати атлета у бойових умовах – відправити на чемпіонат Європи серед юніорів і молоді. Виступ виявився вдалим – атлет зайняв 10 місце. Лідерами стали спортсмени південних країн: турки, азербайджанці, вірмени, болгари, греки…

Планові завдання Віталій виконав успішно, крім підходу на 136 кг., який дозволив би піднятися на кілька сходинок вище. Але завдання атлету ставлять тренери, які задоволені виступом Віталія на першому в його житті чемпіонаті Європи.

Займається хлопець від тринадцяти років. Спочатку виступав на серйозних регіональних і загальнонаціональних змаганнях у ваговій категорії до 62, а тепер – до 69 кілограмів. У Іршаві тренувався і здобув перші перемоги під керівництвом знаного у нас тренера Юрія Васильовича Світлика. Відтак вступив у Луцький інститут розвитку людини університету «Україна», на факультет «Фізична реабілітація», де успішно продовжує займатися улюбленим видом спорту. Має колекцію із дванадцяти нагород лише із чемпіонатів України, за що, власне, його і включили до збірної України.

Федерація важкої атлетики району, колектив ДЮСШ «Колос», де тренується важкоатлет, спортивна громадськість щиро вітають Віталія з першим європейським виступом і бажають, щоб мрія виступити на Олімпійських іграх збулася.

Андрій Данканич,

завідувач сектору молоді і

спорту РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар