- Нове життя - https://nz-ir.com -

ТРИВАЄ ФОРМУВАННЯ І ЗАТВЕРДЖЕННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Стаття 63 Бюджетного кодексу України передбачає надходження і витрати на виконання повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Ці надходження і витрати становлять єдиний баланс відповідного бюджету сіл.  Стаття 64 Бюджетного кодексу України передбачає склад (перелік) доходів, що закріпляться за бюджетами місцевого самоврядування.  Статті 25-26 Закону України «Про місцеве самоврядування» передбачають повноваження і компетенцію сільських рад при затвердженні місцевого бюджету і при необхідності внесення змін до нього, а також встановлення розміру місцевих податків і зборів відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Згідно до вимог Закону «Про місцеве самоврядування» та регламенту відповідної сільської ради утворюються постійні комісії з питань бюджету та плану соціально-економічного розвитку села, в яку бажано, щоб входили депутати, які вже набули  певний практичний досвід у сфері фінансів і бухгалтерського обліку та мають патріотичне налаштування щодо благополуччя і розвитку свого села. Від бюджетної комісії і депутатського корпусу відповідної сільської ради дуже багато залежить – не тільки формування і поповнення бюджету, але й раціональне використання бюджетних коштів за призначенням.

Особливо актуальним є це питання сьогодні, коли наша держава живе в дуже складній економічній ситуації в умовах неоголошеної війни та в пошуках реформ і децентралізації влади на місцях. Тепер, щоб вижити – тобто, щоб сільська влада змогла утримувати і забезпечувати фінансування бюджетної сфери, потрібно бути в постійному пошуку резервів наповнення бюджету, а їх дуже багато.

Як депутатові, за дорученням районної ради мені часто доводиться бути присутнім на сесіях Ільницької сільської ради. Сесія, яка відбулася 27 січня цього року, де було затверджено бюджет сільської ради по доходах і видатках на 2015 рік та затверджено ставки місцевих податків і зборів на території Ільницької сільської ради.

На мій погляд, посадова особа Ільницької сільської ради та члени постійної бюджетної комісії, а також депутатський корпус поверхово підійшли до питань пошуків резервів поповнення місцевого бюджету, а вони є і не малі. Наприклад, бездіє Закон України « Про регулювання містобудівної діяльності», стаття 40 якого передбачає пайову участь у розвитку інфраструктури села, тобто фізична або юридична особа, яка має намір щодо забудови земельної ділянки у селі, зобов’язана взяти участь у відрахуванні коштів на соціальні потреби села. Названий закон успішно діє в м. Іршава.

В Ільниці у зв’язку із відсутністю контролю з боку місцевої влади ухиляються від податків власники так званих магазинів-«надомників», яких налічується кілька десятків,  а також власники коней, тракторів і автомобілів, які незареєстровані; майстерні з виготовлення пам’ятників, вінків, столярні і авторемонтної майстерні, встановлення сантехнічної і опалювальної мереж.

Відсутні договори оренди на використання земельних ділянок (сінокоси), прибережних до річок Синявка та Ільничка ділянок, бюджетних приміщень, де не сплачується за теплу воду, електроенергію і т. д.

Не ефективно працює адмінкомісія – за 2014 рік розглянули тільки 5 протоколів на порушників. Місцевий кар’єр з видобутку бурого вугілля, крім заборгованості по зарплаті 164 тис.грн., не сплачує зовсім або із затримкою плату за користування надрами, нерухомістю, оренду землі і деякі інші, а це при запланованому видобутку 80 000 тонн вугілля у 2015 році, а це великі вливання до сільського бюджету у вигляді податків.

Є багато інших резервів поповнення бюджету, до яких депутати Ільницької сільської ради можуть вдаватись протягом бюджетного року.

Потрібна терпелива роз’яснювальна робота серед населення з боку депутатського корпусу, а також індивідуальний підхід при оподаткуванні фізичних і юридичних осіб за принципом: хто може, хай платить, а кому потрібна допомога і пільги, хай її отримає, а це можливо тільки при об’єктивному підході у кожному конкретному випадку.

Враховуючи той факт, що країна знаходиться в ситуації неоголошеної війни із сепаратистами і проведення антитерористичних заходів у всіх районах, в тому числі і на Іршавщині, керівництву району і сільських рад потрібно передбачити кошти на придбання і встановлення засобів відеоспостереження на в’їздах і виїздах із сіл для контролю за дорогами, а також важливими державними підприємствами і установами, школами, дитсадками і місцями масових заходів і перебування великої кількості громадян.

Водночас, повинні бути передбачені кошти у випадку загибелі наших співвітчизників у зоні військових дій, щоб була можливість оперативно надати грошову допомогу. Важко дивитися на факти, коли близькі загиблого воїна оббивають пороги чиновників з протягнутою рукою і не завжди знаходять співчуття у їхньому горі.

Держава зобов’язана піклуватись про своїх захисників і їхніх  сім’ї.

Іван КЛИМ,

депутат райради.