Версія для друку Версія для друку

У ОСОЇ ВИЯВЛЕНО СКАЗ

Учора заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола провів засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА.

На порядок денний було висунуто питання про накладення карантинних обмежень зі сказу тварин на с. Осій, мисливські угіддя Осійського низового колективу і затвердження заходів щодо боротьби з цим захворюванням.

З доповіддю виступив головний державний інспектор ветеринарної медицини в районі Іван Халус. Він сказав, що недавно до управління ветмедицини звернувся мешканець Осою, який повідомив, що його покусав власний собака, а перед тим він наніс травми ще одному чоловіку. Одразу ж за собакою спеціалістами ветмедицини було встановлено ветеринарний нагляд, складено акт клінічного обстеження. Через кілька днів він загинув.

− Було застосовано усі заходи,– наголосив Іван Миколайович, – направлені на зменшення чисельності червоної лисиці в природному середовищі, яка є основним джерелом занесення та розповсюдження сказу.

Начальник районної лікарні ветеринарної медицини Василь Меренич повідомив, що на даний час труп собаки знищено шляхом спалення, місце перебування тварини і предмети догляду продезінфіковані, проводиться подвірне обстеження на предмет виявлення підозрілих у захворюванні, розпочато щеплення домашніх тварин – собак і кішок.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення накласти карантинні обмеження зі сказу тварин с. Осій, мисливські угіддя Осійського низового колективу на два місяці, затвердити заходи щодо ліквідації вогнища зі сказу та зобов’язати власників собак  представляти тварин для щеплення і уникати їх можливості контактувати із дикими тваринами.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар