Версія для друку Версія для друку

СЕСІЯ РАЙРАДИ ЗАТВЕРДИЛА БЮДЖЕТ НА ЦЕЙ РІК

Тринадцятого січня відбулося чергове засідання двадцять сьомої сесії райради шостого скликання, до порядку денного якої входило вісім питань. Перед цим зібралися члени президії. Всі питання ретельно опрацювали на засіданні комісій. Тому президією було обговорено лише розподіл коштів та ефективність їх використання у сфері спорту.

На початку сесії на пропозицію голови райради Івана Савка вшанували хвилиною мовчання загиблого в зоні АТО жителя Лози Юрія Івановича Соколочка. Відтак голова райради привітав з днем народження депутатів, які відзначали його у міжсесійний період, ознайомив із заходами, що відбувалися за цей час. Також зазначив, що депутати активно допомагали належно відзначити новорічно-різдвяні свята соціально незахищеним верствам населення. Наголошувалося, що велика увага приділятиметься розчистці вулиць від снігу. На це передбачили спеціальні кошти. З окремих питань виступив заступник голови райради Петро Добромільський.

Свого часу порушувалося питання встановлення відеокамер у напрямку від Іршави до Ільниці. Нібито і кошти були виділені. Депутат райради Іван Клим запропонував вивчити цю ситуацію і докласти зусиль, аби таки камери були встановлені. Це, на його думку, зменшить аварійність на дорозі.

Затверджено програму надання депутатами райради матеріальної допомоги малозабезпеченому населенню та інші непередбачені видатки в 2015 році, структуру і чисельність виконавчого апарату райради та витрати на його утримання та районної ради загалом на цей рік. Депутати прийняли районний бюджет на цей рік. Його доходи становлять більше триста вісімдесят вісім мільйонів. Затвердили народні обранці й цьогорічний план роботи райради. Підтримано також питання: проведення повторного аукціону з продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, міста району із зниженням початкової вартості; програму матеріально-технічного забезпечення здійснення повноважень відділом управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району; затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для складування відвальних порід вапняного кар’єру, розташованої за межами населеного пункту на території Приборжавської сільської ради, таку ж документацію затвердили жителю цієї громади Світлинець О.І.

Сесію не закрили. Незабаром відбудеться третє засідання, на якому планують розглянути програму соціально-економічного розвитку району на цей рік.  У цьому документі буде визначено об’єкти соціальної сфери, на яких будуть проводитись поточні, капітальні ремонти та реконструкція. Пріоритетом у цьому напрямку буде перехід котелень соціальної сфери на альтернативне паливо, а також вирішуватиметься питання розподілу залишків коштів районного бюджету.

Серед доповідачів були керуючий справами райради Євген Свириденко, начальник фінуправління РДА Оксана Симчик, начальник відділу фінансового та матеріально-технічного забезпечення райради Світлана Костак, начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи райради Людмила Куртинець, начальник відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району Віта Чорноличак.

Участь у роботі сесії взяли т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець, перший заступник голови РДА Михайло Полончак, заступник голови РДА Іван Мошкола, керівник апарату РДА Олег Козенюк, керівники структурних підрозділів РДА та інших служб, міський та сільські голови району, представники громадськості.

Вікторія ХИМИШИНЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар