Версія для друку Версія для друку

«БОРЖАВА». CПОГАДИ. Підсумки футбольного 2014-го

У 2014 році кращим любительським клубом Ірщавського району вже вкотре стала «Боржава» з Довгого. У першому колі тільки в одному поєдинку її гравці діяли нижче своїх можливостей. Сталося це в 6-му турі в домашньому дербі проти «Бужори», де довжанці мали вигравати в 2 голи, та задовольнились нічиєю – 1:1. На м’яч з пенальті Михайла Чедрика суперник із райцентру відповів влучним пострілом Юрія Глеби зі штрафного. До речі цей ляп на адресу своїх фанів доповнив триматчеву домашню серію без перемог та розпочав єдину в сезоні двоматчеву серію нічиїх у наших земляків.

Два поєдинки стартової третини чемпіонату підопічні Павла Іванчова завершили вище своїх можливостей. Особливо вразив експертів виїзний поєдинок 7-го туру проти бронзового призера «Севлюша», у якому наші земляки мали поступатись у 2-4 голи, та створили одну з головних сенсацій всього сезону – 2:2 у вищій лізі. На дубль Юрія Чонки наш клуб відповів дуплетом від М. Чедрика. Цим своїм найкращим двобоєм у сезоні довжанці розпочали одну з двох триматчевих безпрограшних серій. Якісну гру показали вони і у виїзному двобої проти срібного призера – «Середнього». Ще чотири гри наша команда завершила на звичному рівні.

Це дозволило їй завершити стартове коло тільки на восьмому місці, при п’ятій позиції у різниці голів. У таблиці виїзних результатів боржавці п’яті за здобутими та восьмі за втраченими пунктами, при третій результативності. У табелі про ранги домашніх ігор наші парубки восьмі, при сьомому результаті пропущених м’ячів.

У другому колі клуб у жодному з двобоїв не опустився нижче свого рівня, при цьому перевершивши очікування від фанів у двох іграх. Чого тільки вартий прийом «Середнього» в 12-му турі на своєму полі, де найреальнішою мала стати нічия, та наші хлопці вирвали вольову перемогу – 1:0. Вона доповнила єдину триматчеву переможну серію довжанського колективу в усьому чемпіонаті. Добротну гру показали боржавці й у важкому виїзному протистоянні 11-го туру проти чемпіона та володаря кубка Закарпаття  2014 року «Поляни», якій поступились мінімально – 0:1.  Ще п’ять двобоїв клуб завершив на своєму рівні.

У окремій таблиці другого кола «Боржава» стала п’ятою – 10 очок, при третьому показнику результативності – 1.71 м’яча за поєдинок (при середньому показнику від однієї команди в 2–му колі – 1.43 за матч). У табелі про ранги домашніх результатів вона розділила з «Оболонню» другу-третю позицію за здобутими, та п’яту шосту,  за втраченими балами – 9, при першій-другій результативності – 2.5 гола за гру (при середній від однієї домашньої комади – 2.07 за поєдинок). У таблиці виїзних матчів довжанці п’яті, при четвертому результаті пропущених м’ячів.

У двох поєдинках третього кола «Боржава» не продемонструвала свій звичний рівень. Чого тільки вартий виїзний казус 16-го туру проти «Середнього», де довжанці програли із вдвічі більшою, ніж передбачалось різницею – 0:8. Цей ляпас по честі команди розпочав серію двох поразок із різницею в 4 голи і більше.  До слова, в цьому поєдинку за «Середнє» дублем відзначився вихованець ільницької футбольної школи Іван Бандурович. Ще один гол на рахунку екс-боржавця Івана Кузьми. Незадоволеними залишились довжанські ультрас і після домашнього двобою 15-го туру проти «ДЮФК Мукачева», де їх улюбленці мали вигравати в 1-2 голи, та отримали нічию. У решті поєдинків все завершилось доволі очікувано. Трохи кращою від решти була домашня гра 19-го туру проти «Севлюша», де наш провідний клуб здобув доволі очікувану мирову – 0:0.

У окремій таблиці третього кола боржавці  стали шостими – 8 очок, при п’ятому показнику пропущених мячів. У табелі про ранги домашніх результатів вони п’яті за здобутими та шості – за втраченими балами, при найкращому показнику пропущених голів – 0.25 за матч (при середньому результаті серед усіх команд – 1.29 за гру). У таблиці виїзних матчів довжанці шості за здобутими та п’яті за втраченими балами, при третій результативності – 1.67 гола за поєдинок (при середній від усіх клубів – 1.29 за матч).

Всі ці досягнення дозволили «Боржаві» здобути загалом 21 залікове очко і увірватись до провідної шістки вищої ліги чемпіонату Закарпаття, при п’ятих показниках пропущених та різниці голів. У загальній таблиці виїзних поєдинків наша команда увійшла до кращої п’ятірки, при четвертому результаті забитих голів. У табелі про ранги домашніх матчів довжанці шості – 15 балів, при п’ятих показниках забитих та різниці м’ячів. Все це дозволяє з оптимізмом дивитись у новий футбольний сезон, який стартує за кілька місяців.

Євген СВИЩО.                        

Ваш отзыв

Ваш коментар