- Нове життя - https://nz-ir.com -

НАЙСТАРШИЙ ВОЛОНТЕР ЗАКАРПАТТЯ – ІЗ ДОВГОГО

69 річний пенсіонер став одним із найстарших волонтерів на Сході, Член добровольчої бойово-волонтерської чоти «Карпатська Січ» родом із  Довгого. Патріот Іван Петришинець виявив ініціативу та сам попросився на Схід, адже через поважний вік йому всюди відмовляли.

Іршавські «свободівці» разом з греко-католицькою церквою організували волонтерський фонд «Допомоги солдатам», де брав активну участь і наш герой. При відправці позашляховика активісти разом із Іваном, поїхали на Схід. Разом з чотою «Карпатська Січ» допомагав розвозити по блок-постах продукти, спорядження, медикаменти. Разом із батальйоном «Січ» стояв на блок-постах у повному спорядженні, де з важкого озброєння був лише БТР. Позивний Іван отримав за свій поважний вік – «Дід».

 Так стала реальністю мрія немолодого націоналіста про здійснення ним свого громадянського обов’язку. Познайомився з багатьма хлопцями, які захищають Україну. Сам розповідає: «Місцевого населення практично не було, тому що дуже часто населений пункт обстрілювався російськими бандитами. Потім поіхали в село Піски – неподалік аеропорту, де 19-20 листопада був найбільш інтенсивний обстріл із мінометів. Під час цієї події був поранений мій побратим. Осколок потрапив у плече. Сподіваюсь наступного разу і сам братиму участь у боях, щоб допомогти на ділі своїй Батьківщині»

Наш кор.