Версія для друку Версія для друку

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ ДОШКІЛЬНЯТ

В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у вільній незалежній державі, ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.

У 2014 році відзначалося 200 річниця від дня народження поета. З метою популяризації його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання протягом року у дошкільних навчальних закладах району проходили різноманітні заходи: бесіди, заняття, малювання за творами Т.Г.Шевченка великого поета та художника, літературні вікторини, музичні розваги та різноманітні конкурси.

Так, у вересні пройшов конкурс на кращий куточок у групі «Живеш, Тарасе, поміж нами». А нещодавно, у листопаді, в кожному садочку Іршавського району визначили кращих знавців поезії Т. Г.Шевченка −  «Мій улюблений вірш».

На заходах, які пройшли в дошкільних навчальних закладах міста була присутня гостя з відділу освіти Новоград-Волинської РДА В.В.Гопанчук.

Вихователі ставили перед собою мету донести до дошкільнят красу і багатство української мови, розвивати мовленнєві здібності дітей, виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Вихованці старшої та середньої груп Іршавського ДНЗ №1 (завідувач С.М. Мелай) на тематичному ранку декламували віршики Т.Г.Шевченка,  підготовили дошкільнят вихователі старшої  групи − Я.О. Попович та середньої В.В.Ліган та Н.М.Садварій

У Іршавських ДНЗ №3 (завідувач С.І.Петровці) та №4 (завідувач  Г.І.Мейсарош) відбувся конкурс на краще читання віршів Шевченка за програмою вікових груп. Усі дошкільнята були нагороджені грамотами та подарунками. Журі визначили найкращих читців:

 Іршавського ДНЗ №4 – Анастасія Мороз з віршем «По діброві вітер віє»; Андрійко  Світлик  «Заповіт», Анічку Котубей «Зацвіла в долині…», Оксанку Овсак «Дивлюсь аж світає»; Валентина Трикур «Тече вода з-під явора», Максимчик Воробканич «Любіть Україну…», Олександр Химич «Зоре моя вечірняя».

Іршавського ДНЗ №3 – Софійка Глушко,  Марточка Причина, Мирославка Янтолик, Андріанка  Кізляк та Юліанка Данканич.

Дошкільнята  Іршавського ДНЗ №2 провели літературно-музичну розвагу «Садок вишневий коло хати», де  на краще читання віршів Т.Г.Шевченка претендували вихованці старших та середніх груп, а пісні на слова Шевченка прозвучали у виконанні професійних артистів. Танець на мелодію пісні «Тече вода з-під явора» виконали дівчатка старших груп, а вихованка середньої групи  Даніелка  Мейсарош заспівала пісню «Я маленька  українка».

 На свято до діток завітали працівники районної дитячої бібліотеки з виставкою  дитячих книжок про Т.Г. Шевченка та з творами Шевченка.

Ілона Цільо,

методист РМК відділу освіти Іршавської РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар