- Нове життя - https://nz-ir.com -

МАЙДАНЧИК КОРИСНИХ ЗНАНЬ

 Як відомо, наша країна прагне не лише декларувати, що є правовою, а й втілювати ці канони у життя. Задля цього проводиться ціла низка як законодавчих, так і практичних заходів, зокрема  у школах. Саме тут дітлахи з юного віку опановують ази правознавства.

З 9 по 12 грудня стартував Всеукраїнський тиждень права. У його рамках у Сілецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено низку цікавих диспутів, бесід, конкурсів на правову тематику. Відбувся всеукраїнський урок «Права людини з нагоди проголошення Декларації прав людини». У приміщенні шкільної бібліотеки було організовано книжкову виставку, презентацію видань про права людини.

Не менш цікавим видався для дітей і конкурс малюнків на правову тематику. У рамках Всеукраїнського тижня права було проведено виховні години, а також зустрічі з представниками правоохоронних органів, депутатом райради Сергієм Андрійовичем Лупаком та завідувачем сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату РДА Сергієм Федоровичем Жидиком. Вони провели з учнями роз’яснювальну роботу про необхідність дотримання  законів та можливості реалізації прав людини на практиці.

Зокрема, Сергій Андрійович наголосив на тому, що права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої. Учні активно брали участь в обговоренні теми, задавали питання, які їх цікавили. Загалом, цей захід видався дуже корисним для правової свідомості учнів, і знання, здобуті під час цього тижня, обов’язково згодяться їм у житті.

 

Іван СТЕПОВИЙ