- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВШАНУВАННЯ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

14 грудня – День пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС приймали участь понад 650 тисяч людей зі всього Радянського Союзу. Серед них більша половина – мешканці Української РСР.

З метою належного вшанування людей, які пройшли через усі кола ядерного пекла заради збереження життя та здоров’я майбутніх поколінь у четвер у приміщені районного Будинку дитячої творчості, відбулося засідання «круглого столу», за участі керівництва району, міста, представників відповідних структурних підрозділів РДА та самих ліквідаторів. Розпочали захід із вшанування пам’яті ліквідаторів, яких вже немає серед нас, хвилиною мовчання. А також, двоє присутніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС були делеговані до пам’ятника героям Чорнобильцям в м. Іршава, щоб покласти до його підніжжя вінок.

З вітальними словами та щирими побажаннями до присутніх ліквідаторів звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Полончак, радник голови райради Михайло Менчук, начальник управління соціального захисту населення РДА Василь Черепко, начальник відділу охорони здоров’я РДА Сергій Караслай та голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Ганна Минович.

В ході засідання «круглого столу» учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС мали змогу ставити наболілі питання та почути на них обґрунтовані й чесні відповіді. Здебільшого проблемні запитання стосувалися пенсійного забезпечення, автотранспортного перевезення та надання різного виду соціальних допомог і пільг. Відповідали на питання керівники підприємств та установ, представники міської ради, автотранспортного підприємства, управління Пенсійного фонду в Іршавському районі, районної стоматполіклініки, районного центру зайнятості та інші, які були присутні на зустрічі.

Крім цього, окремих ліквідаторів було нагороджено спільними грамотами райдержадміністрації та райради.

Після засідання присутні мали змогу поспілкуватися за невеличким фуршетом, організованим за спонсорської підтримки депутата райради Сергія Лупака.

Вл. інформація