- Нове життя - https://nz-ir.com -

В ІРШАВІ НА ОДНІЙ І ТІЙ ЖЕ ВУЛИЦІ СТАЛИСЯ ДВІ ДТП

В Інтернеті з’явилися  записи з камери відеоспостереження про те, як в місті Іршава на одній і тій же вулиці, з інтервалом в тиждень, стались дві дорожнього-транспортні пригоди з різницею в тиждень.

 30 листопада  21-річний мешканець села Білки, сівши в нетверезому стані за кермо автомобіля марки «Мерседес», допустив зіткнення з електричним стовпом.

 На місце пригоди була направлена слідчо-оперативна група райвідділу, яка задокументувала цю дорожньо-транспортну пригоду. У подальшому водія було доставлено до лікарні, де результати досліджень показали, що він перебував за кермом автомобіля в стані алкогольного сп’яніння.

 На порушника складено адмінпротоколи за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортним засобом особою в стані алкогольного сп’яніння), за ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та за ст.126 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки). На водія очікує штраф від 150-200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, позбавлення права керування транспортним засобами на строк від одного до двох років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин.

 Через тиждень на цьому ж відрізку дороги сталася друга дорожньо-транспортна пригода. 22-річний мешканець м.Іршава на автомобілі марки «Opel-Vectra», не впоравшись з керуванням, допустив зіткнення з автомобілем, який був припаркований на узбіччі дороги. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди ніхто з учасників ДТП за медичною допомогою не звертався. Водій, як засвідчили результати медичного дослідження, був тверезим.

 На водія складено адмінпротокол за ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), де передбачено покарання у вигляді штрафу від до 20 до 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або позбавлення права керування транспортним засобом на строк від 6 місяців до одного року.

Наразі матеріали відносно вищевказаних ДТП  знаходяться на розгляді в Іршавському райсуді.

Віта Горзов,

Іршавський РВ УМВС