- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗУСТРІЛИСЯ ФУТБОЛІСТИ 80-ИХ І ПОКАЗАЛИ МАЙСТЕР-КЛАС

Досить незвичну футбольну зустріч проведено недавно в м. Іршава з ініціативи спортивного активіста і організатора футболу с. Білки Олеся Горзова. На поле вийшли відомі в минулому гравці, які у 80-і роки виступали за провідні клуби району і області.

Олесь Горзов був місцевою «зіркою». Білківська футбольна команда свого часу стала переможцем обласної першості з футболу серед сільських команд спортивного товариства «Колос» і була включена в розіграш чемпіонату Закарпаття вищої ліги. Вони грали з іменитими командами міст та сіл нашої області. На футбольні ігри приходило багато глядачів як з Білок, так і з сусідніх сіл – Імстичова, Ільниці, Осою, В. Раківця і Лукова. За команду виступали Олесь Горзов, Федір Петер, Ярослав Поп, Василь Біров, Олександр Мателега, Михайло Кебелеш та ін..

Серед тих, хто прийшов на зустріч, був і Сергій Гозда.

Свого часу він успішно виступав за різні дитячі та юнацькі команди, був членом збірної області серед ровесників. Він одягав футболку команд «Фетровик» Хуст, «Бужора» Іршава і «Закарпаття» Ужгород. Виступав також за команду вищої ліги чемпіонату Молдови – «Агро» Кишинів, де зіграв 10 ігор. Після серйозної травми змушений був повернутися додому. Згодом виступав за команду вищої ліги Словаччини «Хемлон» м. Гуменне. Тут зіграв чотири ігри. Де б не виступав С.Гозда, він завжди виділявся як півзахисник не тільки міцною статурою, а й сильним точним ударом.

Дотепер залишається у спорті Михайло Рацин з Вільхівки. У даний час він тренує гравців іршавської «Бужори». А свого часу захищав честь команди «Динамо» Вільхівка, де виступав разом із футболістами Юрієм Кормошем, Іваном Чийпешом, Василем Густі, Михайлом Кляпом, Владиславом Рацином.

Починаючи з 2004 року, футбольний клуб завжди був у призовій трійці. А в 2006 став навіть володарем кубку району на приз Володимира Литвина. Село має чудове футбольне поле, обсаджене деревами і встановлено лавочки. До речі, Михайло Рацин свого часу виступав і за «Металіст» Іршави.

Майстер-клас показали також на зустрічі ветеранів футболу 80-их Іван Мошкола із Заріччя, Володимир Лівак з Іршави та інші. До речі, то були золоті часи для «Бужори», яка була чемпіоном області.

Василь ШКІРЯ