- Нове життя - https://nz-ir.com -

Нагороджено переможців районної акції «Збережемо природу Іршавщини»

Як уже повідомлялось, у жовтні цього року з ініціативи НПП «Зачарований край» та за сприяння управління освіти, молоді і спорту Іршавської РДА в районі проходила акція «Збережемо природу Іршавщини».

 Її метою було формування громадського світогляду і громадянські позиції  підростаючого покоління у розвитку почуття любові до рідної землі, її природи, охорони навколишнього середовища свого краю, виховання екологічної культури та розвитку творчих здібностей учнівської молоді. У конкурсі взяли участь школярі району віком від 6 до 17 років, які представили роботи, що відповідають умовам конкурсу у відповідності до вікових категорій :

І категорія – 6-10 років;  ІІ категорія – 11-13 років; ІІІ категорія – 14-17 років.

Конкурс проводився у номінаціях: І номінація – малюнок; ІІ номінація – оповідання чи казка, вірш, життєва історія; ІІІ номінація – плакат заклик; ІV номінація – фото з відображенням рідкісних видів флори і фауни своєї місцевості; V номінація – сувенір, робота з природного матеріалу та будь-яка ідея щодо збереження навколишнього середовища нашого району.

           Активну участь в конкурсі взяли учні Колоднянської, Греблянської, Нижньоболотнянської, Сілецької ЗОШ І – ІІ ступенів; Іршавської ЗОШ № 2, Ільницької, Великораковецької, Броньківської, Дубрівської, Малораковецької, Лисичівської, Осійської, Брідської, Ільницької ЗОШ – інтернату І – ІІІ ступенів. Активними учасниками також стали вихованці РБДТ та РайСЮТ. Слід відмітити належне естетичне оформлення, оригінальність поданих матеріалів, висвітлення практичної природоохоронної роботи, актуальність порушеної проблеми.

           Журі визначило переможців та призерів конкурсу, відзначило кращих.

           Грамоти та цінні подарунки переможцям вручив директор НПП «Зачарований край» Іван  Піняшко.

           Детально з підсумками конкурсу можна ознайомитися на сайті парку: http://nppzk.info.

Олександр Цільо

НПП «Зачарований край»