Версія для друку Версія для друку

ДЛЯ ДІТЕЙ ІРШАВЩИНИ, ЯКІ ХВОРІЮТЬ НА РАК, ЗІБРАЛИ ПОНАД 110 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Наприкінці листопада відбувся підсумковий благодійний концерт четвертої районної акції «Розтопи своє серце – допоможемо дітям разом». Основною метою заходу є фінансова допомога родинам, в яких дітей уразило онкологічне захворювання. На сьогодні, за інформацією районного онколога, на теренах Іршавщини є 9 дітей із новоутвореннями віком від 2 до 18 років.

Протягом чотирьох тижнів тривав збір коштів в школах, церквах, державних установах та організаціях. У підсумку  в освітніх закладах району було зібрано майже 55 тисяч гривень. Загальна сума коштів, які на момент підбиття підсумків передали організаторам релігійні громади району, становила майже 45 тисяч гривень.  Крім того, одна скринька знаходилася в магазині «Майстер» (п/п Шаленик П.П.), а також до акції долучилися колективи Іршавської РДА, райради, міської  ради, управління пенсійного фонду, УПСЗН, Іршавського РЕМу, міського жіночого клубу «Берегиня», відділу культури і туризму РДА, Іршавського РБДТ, станції юних техніків, приватний підприємець Юлія Семак. Під час концерту в залі була розміщена скринька, до якої небайдужі вкинули ще 2500 гривень.

Таким чином, загальна сума зібраних коштів становить 110 700 грн. Ця сума порівну розділена між дев’ятьма хворими дітьми.  Відразу по закінченню концерту батьки з дітьми зустрілися з організаторами, кожній родині вручили 12 300 гривень.

Можливо, цього не достатньо, щоб вилікувати маленьких іршавчан, але, як зауважили батьки, – це суттєва підтримка для кожної сім’ї. Адже лікування цієї страшної хвороби надзвичайно дороговартісне, і  кожна копійка зараз на рахунку.

Зі словами вдячності хочеться звернутися до всіх, хто долучився до акції. Щире спасибі всім священнослужителям – православним, греко-католикам, адвентистам сьомого дня,  які відгукнулися на прохання організаторів і звернулися до прихожан свої храмів. Подяка всім директорам шкіл, дошкільних установ, котрі зуміли донести цю проблему до своїх учнів, і спільно зібрали гроші для допомоги хворим дітям. Вдячність всім колективам, приватним підприємцям, добрим людям, які не лишилися осторонь, адже не буває чужої біди є наша байдужість до долі інших.   У підсумковому благодійному концерті взяли участь Іванна Лутак, Михайло Черничко, Анастасія Бокотей, Вікторія Воробканич, Андріана  Матіко,  Іванна Попович, Ірина Трикур, Василь Олексій, хореографічна студія Іршавського РБДТ, циркова студія Іршавського РБК «Весела арена». Гостем концерту традиційно є заслужений артист України Олександр Садварій.

Ведучими програми є засновники та організатори акції Юрій Буряс і Віталіна Кізляк.

Оргкомітет висловлює щиру подяку за підтримку та допомогу: Іршавській райдержадміністрації, Іршавському міському голові Степану Бобику, підприємцю Роману Трикуру., відеозйомка – Іван Попович, відділу культури і туризму Іршавської РДА на чолі із Ганною Матіко.

Ліана ДЕМЧИК

Ваш отзыв

Ваш коментар