- Нове життя - https://nz-ir.com -

ІВАН САВКО: «НА ТЗОВ «А.М. ІТРО» У ПЕРСПЕКТИВІ ПРАЦЮВАТИМЕ ДО 300 ЧОЛОВІК»

Уже більше десяти років, як у м. Іршава «прописалося» товариство з обмеженою відповідальністю «А.М. Ітро». На сьогоднішній день це одне з найпотужніших підприємств району, де зайнято до 200 чоловік. Робота організована так, що люди, які тут трудяться, не журяться, як добратися на робоче місце: про це подбала адміністрація підприємства. Щодня їх доставляють автобуси, які курсують у напрямку Івашковиці, Сухої, Осою, Нижнього Болотного, Білок…

— Сьогодні ми працюємо над тим, – каже голова районної ради Іван Савко, – щоб збільшити кількість робочих місць на підприємстві. На ТзОВ «А.М. Ітро» у перспективі працюватиме до 300 чоловік.

Іван Іванович добре знає, як тепер важко влаштуватися на роботу на селі. Колективні сільськогосподарські підприємства віджили своє, промислові підприємства не працюють. Випускники шкіл змушені їхати на заробітки за кордон.

Як кажуть, нашого цвіту по всьому світу. Де тільки не зустріти нашого земляка – у Чехії та Польщі, Італії та Іспанії, Америці та Канаді… З одного боку, це ніби й добре, що люди мають можливість, де прикласти свої руки… Із іншого, — батьки вдома залишають маленьких діточок на бабусь і дідусів. А це призводить до того, що виховний процес пущено на самоплив.

Власник підприємства і водночас його директор Анжело Бернарді, зважаючи на ситуацію, яка склалася в Україні, докладає усі зусилля до того, щоб допомогти нашим землякам у працевлаштуванні. Дізнавшись, що в Загатянському міжшкільному навчальному виробничому комбінаті готують швачок, вирішив налагодити співпрацю.

Іван Савко пішов йому назустріч, адже мова йде про залучення в район інвесторів. У Загатському МНВК навчаються учні не тільки із Загаття, Климовиці, Івашковиці, Дубів, а також із Чорного Потоку, Смологовиці, Локтя, Підгірного і Крайньої Мартинки.

— Наразі ми маємо дві групи, де готуємо швей, — каже директор комбінату Наталія Хряпіна. – Тут навчаються 30 дівчат. Але можемо ще одну групу відкрити. Для цього у нас є всі можливості.

Анжело Бернарді, побувавши у МНВК, сказав:

–         У найближчому часі подаруємо комбінату три сучасні супершвейні машинки. Аби учні мали можливість займатись швейною справою, будемо забезпечувати їх сировиною. Разом з тим, при можливості даватимемо їм завдання, яке кожному під силу виконати. Можна шити чохли для телефонів, окулярів, гаманці та ін.. Це перший крок у бізнес-справі.

Головне завдання, яке ставимо перед своїми працівниками, виробляти продукцію якісною. Брак не пройде. У нас кожен міліметр має значення. Фірма «Доінеза» має високу репутацію не лише в Європі, а й у всьому світі. Наші вироби – шкіряний одяг – однаково купують як у Франції, Іспанії, Німеччині, так і в США, Канаді, Японії, Австралії… Це куртки, комбінезони і брюки для мотокросменів і байкерів. Проблем із збутом немає. І така перспектива вимальовується на найближче майбутнє. У цьому і є позитив ТзОВ «А.М. Ітро».

Однак є і проблеми, які обговорили Іван Савко і Анжело Бернарді. Це – вивезення сміття. Підприємство ТзОВ «Еко Ір» чомусь не поспішає йти назустріч. Голова райради пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми.

Заступник директора Марія Чегіль, до речі, вона сама іршавчанка, чимало цікавого розповіла про роботу підприємства, ознайомила із виробничим процесом, робітниками, які тут трудяться, розповіла про плани на майбутнє. Іван Савко залишився задоволеним від зустрічі із колективом підприємства та МНВК і всіляко сприятиме у вирішенні наболілих проблем.

Василь ШКІРЯ