- Нове життя - https://nz-ir.com -

ФОТОАЛЬБОМ — ВЕТЕРАНУ МИХАЙЛУ ФЕДИНИШИНЦЮ З БІЛОК

Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №872/2014, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії та віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, в Україні 21 листопада відзначає День гідності та Свободи.

20 листопада 2014 року, в селі Білки, в рамках заходів з відзначення Дня гідності та Свободи пройшла зустріч громади села з учасником АТО – дільничним інспектором міліції, старшим лейтенантом міліції Василем Кебелешом, який нещодавно повернувся із зони АТО, де пробув 35 днів.

Василь Кебелеш зауважив, що їх основним завданням було охорона громадського порядку.

Перевіряли вантажі, документи громадян, які в’їжджали чи виїжджали з міста. Кожне чергування таїло у собі небезпеку, адже, зупиняючи черговий автомобіль, правоохоронці, не знали, кого зустрінуть – біженців чи сепаратистів…

Неподалік блокпостів проходили справжні бої, постріли було добре чути. На під’їздах до Артемівська стояла пошкоджена військова техніка, автівки, зруйновані житлові будинки…

Сам дільничний Василь Кебелеш вважає, що святий обов’язок кожного чоловіка – захищати свою Батьківщину.

Після цієї зустрічі відвідали для вітання ветерана Великої Вітчизняної війни Михайла Фединишинця, якому того дня виповнилося 88 років.

З цієї нагоди ювіляра вітали заступник голови районної ради Петро Добромільський, сільський голова Василь Зейкан, працівники будинку культури Наталія Горзов, Ольга Пилипенко, учасники гуртка Білківського будинку культури.

Петро Добромільський вручив імениннику цінний подарунок, а сільський голова Василь Зейкан — пам’ятний альбом, в якому зібрано фотографії попередніх зустрічей бойових побратимів  села Білки – ветеранів Великої Вітчизняної війни, які разом з Михайлом Фединишинцем боронили свободу та гідність й захищали нашу батьківщину у роки війни.

Ювіляр із захопленням роздивлявся фотоальбом. Йому було дуже приємно згадати своїх побратимів, на жаль частини з них вже не має в живих.