Версія для друку Версія для друку

ДАНИНА ПАМ’ЯТІ

…Лунають поминальні дзвони, мерехтять вогники запалених свічок — данина пам’яті та співчуття; підноситься молитва — прояв любові до тих, які відійшли до Вічних Осель через страшні муки. Вшановується народ, який було розіп’ято — спочатку духовно, а потім — і тілесно, і розіп’ято здебільшого ту його частину, яка жила споконвічними християнськими чеснотами — релігійно свідоме, вільнолюбне і працьовите селянство, що не вписувалося в модель тоталітарної імперії…

       22 листопада, У День пам’яті жертв Голодоморів в Україні, у м. Іршава, біля храму Святителя Василія Великого, відбувся  мітинг-реквієм та екуменічна панахида з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні. Вшанувати пам’ять загиблих прийшли т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець,   заступник голови районної ради Петро Добромільський, перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Полончак, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк,  священнослужителі, керівники структурних підрозділів РДА,  підприємств, районних організацій та установ, а також школярі та громадськість. З метою гідного вшанування пам’яті невинних жертв, на місці проведення заходу  із близько двісті запалених свічок був викладений великий Хрест.

      Відкриваючи захід, Віктор Симканинець зазначив, що мільйони українських селян стали жертвами масового, навмисно зорганізованого радянською владою голоду. Пам’ять про цих людей залишиться завжди в серцях нашого народу. Петро Добромільський наголосив, що ми не повинні забувати про ті страшні часи. А спільна пам’ять та історія повинні об’єднувати нас. Особливо тепер, коли на Сході йде справжня війна за цілісність і соборність України.              Керівник району оголосив хвилину мовчання.

    Настоятелі храмів: Свято-Іллінського — прот. Михаїл Юрина, а також прот. Василь Звонар та настоятель Петро-Павлівського православного — прот. Василій Ігнат, провели екуменічну панахиду, відслуживши молебень за жертвами, які загинули під час Голодоморів, організованих в Україні тоталітарною радянською системою.

Ваш отзыв

Ваш коментар