- Нове життя - https://nz-ir.com -

Учні Іршавських ЗОШ вивчали правила дорожнього руху із спеціалістами

Працівники Іршавської державтоінспекції докладають чимало зусиль, щоб дорожньо-транспортних пригод за участю дітей не траплялось. У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху державтоінспектор ВДАІ по обслуговуванню Іршавського району, майор міліції Михайло Пушкаш навідався до учнів Іршавської ЗОШ 1-3 ступенів №1 та №2.
Михайло Пушкаш розповів дітям про необхідність дотримання Правил дорожнього руху, нехтування якими призводить до трагічних наслідків. Навів конкретні приклади, де діти ставали учасниками дорожньо-транспортних пригод. Особливо було акцентовано увагу на любителів кататись на велосипедах. З цього приводу у дітей були запитання до державтоінспектора, який повідомив їм, що кататися на велосипеді слід на спеціально відведених майданчиках, стадіонах, парках та велосипедних доріжках.
Далі Михайло Пушкаш розповів, як потрібно переходити дорогу, що чекати транспорт потрібно на тротуарі та посадкових майданчиках, а якщо їх немає, то на узбіччі.
Після цього діти продемонстрували свої знання Правил дорожнього руху, розповідали та показували дорожні знаки.
– Зараз з настанням осінньо-зимового періоду дітям потрібно розповідати про правила безпечної поведінки на вулицях, у транспорті. Особливо важливо довести до дітей бути уважними та обережними в процесі дорожнього руху, бо на дорогах можливий туман, а скоро буде і ожеледь та сніг. Тому працівники державтоінспекції проводять заздалегідь такі профілактичні бесіди із дітьми – каже інспектор ВДАІ по обслуговуванню Іршавського району, майор міліції Михайло Пушкаш.
Віта Горзов
Іршавський РВ УМВС