- Нове життя - https://nz-ir.com -

Хор працівників культури району у творчому відрядженні

     Цими вихідними хор працівників культури Іршавського району здійснив свою першу закордонну поїздку на ХХІУ фестиваль духовної пісні у м. Снина (Словаччина).
Союз русинів-українців Словацької Республіки вже в двадцять четвертий раз поспіль зібрав у м. Снині тих, кому не байдужа духовна культура, хто прийшов чи приїхав сюди, аби засвідчити свою приналежність до великої духовної спадщини русинів-українців у Словацькій Республіці. Серед них – представники України, української діаспори зі Словаччини, Польщі, Сербії. Хору працівників культури поталанило взяти участь у програмі фестивалю поряд з художніми колективами названих країн. Колектив продемонстрував програму духовних творів: «Отче наш» та «Богородице Діво, радуйся…» в обробці Я.Яциневича, «Благослови душе моя Господа» К. Стеценка, «Юбілате» Ласло Галмоса, за що отримав Диплом фестивалю, пам’ятний подарунок від господарів, а від глядачів – щирі оплески.
А ще хор відвідав українську православну церкву у смт. Стакчін, де мав прекрасну нагоду виконати твори на духовну тематику у присутності священника церкви Серафима та кожен отримати святі іконки з рук настоятеля церкви.
Приємною згадкою залишиться зустріч з мером міста Снина, який
привітав всіх гостей та учасників фестивалю, запевнивши, що буде прикладати максимум зусиль для того, аби фестиваль мав творче продовження. Приємна співрозмова з представниками українських діаспор та голови Президії Союзу русинів-українців Словаччини Івана Лаби додала творчого піднесення учасникам хору.
До речі, поїздка відбулася за сприяння начальник управління культури Закарпатської ОДА, заслуженого працівника культури Юрія Федоровича Глеби, за це від учасників колективу йому щире спасибі.
Оксана Сідор,
провідний методист Іршавського РБК,
керівник хору