Версія для друку Версія для друку

Вчительський труд – нелегка ноша

Вчитель – це професія, наповнена нелегким трудом. Адже вчитель виконує важку місію: настановлення маленьких дітей на дорогу розуму й науки.
Нещодавно учні Загатської ЗОШ І-ІІІ ступенів перевірили на собі, як це важко бути вчителем. 24 жовтня в школі проводився день самоврядування. Вся дирекція, всі вчителі, всі працівники школи поринули на один день у своєрідний заслужений відпочинок. Уроки проводили виключно учні, що завдало їм чималих зусиль.
Учні 11-10 класів за один день виросли, помужніли і стали справжніми вчителями. В коридорах чергували, старанно готувались до уроків, коротше кажучи, робили все те, що кожен день наші любі вчителі. Сама я теж відчула на собі всі аспекти цієї професії. Виконувала роль вчителя української мови та літератури. Коли я писала вдома конспекти до уроків, то вже збагнула, як важко описати сам хід уроку на папері, коли навіть не знаєш, що чекати від учнів. Адже ми – добрячі хулігани. Впоравшись нарешті з конспектами, я вирішила їх прочитати, але сил уже не було. І це ще не все. Проводячи уроки, наштовхнулась на ще більшу проблему: шум у класі. З цим впоратись дуже важко. За один день я цілком змінила свою думку про вчительську працю. І хочу сказати, що це дуже важкий труд, і нам потрібно його цінувати.
Наш день самоврядування, не дивлячись на різні непорозуміння, пройшов дуже вдало. Всі виконували свої обов`язки дуже старанно.
До речі, також 24 жовтня до нас в школу завітав Іван Дрогобецький – провідний фахівець Іршавського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, який, домовившись з «новою дирекцією», провів лекції з 9 та 11 класами з основ здоров`я та захисту Вітчизни. Всі учні дізналися дуже багато нового, що в майбутньому допоможе уникнути неприємних ситуацій.
Зараз, згадуючи той день, з`являється усмішка на обличчі, хоча тоді було зовсім не до сміху. Головне те, що всі ми дізналися, що будь-яка професія потребує сили і старання, а особливо — професія вчителя. Адже на його плечах лежить доля учнів, від нього залежить, якою стежкою піде в житті дитина. Дякуємо вам, вчителі, за вашу нелегку працю, за те, що ви віддаєте нам частинку свого серця кожного разу, коли приходите на урок. Спасибі від усіх учнів Загатської ЗОШ.

Марія Шелельо,
учениця 11 класу
Загатської ЗОШ І-ІІІст.

Ваш отзыв

Ваш коментар