- Нове життя - https://nz-ir.com -

У Кушниці перекрили дорогу

Дороги в нашому районі знаходяться в катастрофічному стані. Минулого року до Довгого було проведено ямковий ремонт тільки в листопаді-грудні і лише після резонансного перекриття дороги у трьох напрямках: на Хуст, Сваляву та Іршаву. Центр Довгого тоді перетворився на майдан масового мітингу та протестних настроїв. Усі телеканали України та друковані і електронні ЗМІ говорили і писали про район. Саме завдяки масовому розголосу проблему і було частково вирішено. Тоді ж громадою було прийнято рішення, що якщо згідно графіку робіт відповідних служб, що відповідають за стан дорожнього покриття ремонт не буде проведено до 15 червня, то всі власники автомобілів вийдуть на площу П’яц у Довгому і не пропустять жодної машини допоки ремонт дороги не завершиться.
Цьогорічна ситуація з війною на Сході Батьківщини стримувала людей і вони не страйкували – терпіли, мучилися. Адже їзда по нашій дорозі – це справжня мука. Коли на окремих ділянках дорожнє полотно нагадує полігон для випробування танків і бронетранспортерів, але аж ніяк не європейську трасу. На ділянках між Довгим і Приборжавським, Довгим і Кушницею, аж до виїзду на Керецькі проїхати неможливо. Доводиться на першій передачі падати колесами із ями в яму, намагаючись не лишитися зовсім без коліс. А про шматок у напрямку Довге – Липецька Поляна і говорити не доводиться. Якщо нам треба їхати до Хуста, то ми воліємо долати зайвих 30 кілометрів і їхати через Сільце, бо для того щоб проїхати напряму потрібен трактор.
Терпець урвався цього року у жителів Кушниці. Адже їхати до районного центру через Сваляву їм не виходить ніяк. У середу вони таки перекрили дорогу. Новий голова районної адміністрації Віктор Симканинець одразу виїхав до доведених до відчаю власників автомобілів, яких було близько п’ятдесяти. Начальник філії Іршавський райавтодор Богдан Сич прибув на місце події також. Після коротких переговорів рух на дорозі було відновлено. Голова адміністрації пообіцяв людям, що до кінця тижня постарається вирішити питання ремонту дороги і з понеділка роботи мають початися.
Василь Кузан