Версія для друку Версія для друку

Іршавські дільничні — на блокпостах в зоні АТО

Протягом 35 днів два дільничні інспектори Іршавського райвідділу, старші лейтенанти міліції Василь Кебелеш та Святослав Капітан несли службу на блокпостах у м. Артемівськ на Донеччині. Їхнім основним завданням була охорона громадського порядку.
Василь Кебелеш та Святослав Капітан із самого початку своєї служби в органах внутрішніх справ працюють на посадах дільничних інспекторів. Василь Кебелеш – 5 років на дільниці у с.Білки, а Святослав Капітан – 6 років у селі Осій. Обидва вони зарекомендували себе як надійні товариші, на яких можна розраховувати.
Їхати у зону АТО дільничні самі виявили бажання, правда, про своє рішення вони повідомили рідних, коли вже збирали речі у дорогу. На Донеччину поїхали автобусом у складі зведеного загону закарпатських міліціонерів.
Приїхавши в м. Артемівськ, їхній загін розмістився в гуртожитку медичного училища. Їжу готували собі самі, а інколи їм привозили місцеві жителі. Кожен міліціонер заступав на чергування у групі з семи чоловік. Незважаючи на погодні умови, на різке похолодання та дощі, вони несли службу на блокпостах №4, №5, №6. Інколи були такі зливи, що доводилось стояти на дерев`яному трапові, бо вся дорога була залита водою. Перевіряли вантажі, документи громадян, які в»їзджали чи виїжджали з міста. Особливо було важко на постові №5, де протягом чергування проходило більше 500 одиниць автотранспорту. Кожне чергування таїло у собі небезпеку, адже зупиняючи черговий автомобіль, правоохоронці, не знали, кого зустрінуть – біженців чи сепаратистів… Неподалік блокпостів проходили справжні бої, постріли було добре чути. На під»їздах міста Артемівськ виднілась пошкоджена військова техніка, автівки, зруйновані житлові будинки у місті…
По при велику відстань від рідних домівок, від своїх дільниць обслуговування дільничним часто телефонували селяни, які навіть у гадці не мали, що міліціонери знаходяться у зоні АТО. Вони у телефонному режимі намагались допомагати тим, хто до них звертався. Одна із бабусь с.Білки зателефонувала Василю Кебелешу, щоб до неї терміново зайшов. Дільничний, знаходячись за тисячі кілометрів, вирішував бабусину проблему із родичами у телефонному режимі. Хоча дану інформацію передав своєму напарникові дільничному Василю Зейкану, який вже потім пояснив бабусі, де знаходиться її дільничний, і чому він до неї не прийшов.
За своїх дільничних вболівали і сільські голови. Сільський голова с.Білки Василь Зейкан постійно телефонував, підтримував. Хоча інколи теж вирішував службові питання.
Звісно, що найбільше хвилювались вдома рідні. Дільничні їх заспокоювали телефонними дзвінками.
Василь Кебелеш та Святослав Капітан вважають, що найсвятішим обов»язком у житті кожного чоловіка – це захищати свою Батьківщину.
Вони були приємно вражені, що після повернення із Сходу додому їх запросили на Червоне поле, де із рук начальника управління МВС України в Закарпатській області, полковника міліції Сергія Шаранича вони отримали грамоти.
Віта Горзов,
Іршавський РВ УМВС

Ваш отзыв

Ваш коментар