- Нове життя - https://nz-ir.com -

У зоні АТО воює майор міліції у відставці Федір Лендел

Вже скоро місяць, як ветеран органів внутрішніх справ, майор міліції у відставці Федір Лендел разом із іншими закарпатськими добровольцями знаходиться неподалік м.Донецьк,  у зоні активних бойових дій.

Ще на початку літа, спілкуючись із друзями та колишніми колегами, Федір Лендел висловлював бажання поїхати на Схід. Всі думали, що поговорив, і на цьому скінчиться. Однак у серпні він пішов до військкомату, не зміг щодня чути, як гинуть молоді хлопці, у нього теж є діти. Адже він – майор міліції у відставці, більше 20 років прослужив в органах внутрішніх справ, так що досвід мається.

Ветерани та пенсіонери Іршавського райвідділу міліції, дізнавшись про рішення свого товариша, відразу почали йому готувати спеціальне військове спорядження, теплий одяг та бронежилет. У серпні місяці Федір Лендел дійсно пішов до війська. Протягом 3 тижнів  проходив військову підготовку на одному із полігонів Закарпаття, а у кінці вересня  під час проведення передислокації військ на Сході було направлено у Донецьку область.

Як повідомив прямо із окопу у телефонній розмові Федір Лендел, що зараз він є снайпером прикордонно-оперативно-бойової комендатури «Саламандра», яка, у випадку прориву противника, повинна його зупинити. Крім цього, його загін виявляє диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, яких ними вже ліквідовано чимало.

Федір Федорович розповідає, що його основне зараз завдання, як снайпера прикривати блокпост від ворога. Кожен день він чує постріли, вибухи гармат та бачить, як  йдуть обстріли із «Градів».

Його блокпост знаходиться 12 км від м. Донецьк, у перерві між обстрілами готують  їжу прямо в окопі. Завдячуючи місцевим жителям та волонтерам, він та його бойові товариші забезпечені продуктами харчування.

Голова ради ветеранів та пенсіонерів Іршавського райвідділу міліції Василь Микита разом із керівником Іршавського райвідділу міліції, підполковником Мироном Черничко, щоб підтримати сім’ю Федора Лендела, запросили його дружину Ганну до райвідділу, де  вручили їй фінансову допомогу та побажали її чоловікові повернутись чим скоріше додому з Перемогою.

Віта Горзов,

 Іршавський РВ УМВС