Версія для друку Версія для друку

Співпраця ННП «Зачарований край» з учнями триває

Минуло два роки, як на базі Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з ініціативи директора НПП «Зачарований край» Піняшко І.М. та директора школи Маргіта М.О. створене учнівське лісництво. Відгуки про нашу спільну роботу неодноразово друкувалися в районній газеті. Учні брали участь в природоохоронних акціях, проводили дослідження річки Синявки методом біоіндикації, презентували свої локальні проекти під час літніх екологічних таборів та семінарів, які проводило регіональне молодіжне екологічне обєднання «Екосфера».

Активна учасниця шкільного лісництва Марія Юріна, учениця 8-А класу, зуміла узагальнити результати своїх досліджень в науково-дослідницькій роботі «Гірська річка Синявка ­– об’єкт рекреації», яку було відзначено на всеукраїнському конкурсі НДР учнів 6-8 класів дипломом першого ступеня. Захист робіт відбувся на початку жовтня цього року в місті Києві.

На прохання учнів і вчителів Юріна Марія презентувала свою роботу на святі захисту тварин, яке проводилося в Осійській ЗОШ І-ІІІ ступенів у середині жовтня та було присвячено Всесвітньому дню захисту тварин.З вступним словом виступила заступник директора Чепа Г.В.  Програму свята,  яка містила конкурси на знання особливостей тварин, вікторину з Червоної книги України, гумористичні ситуації з тваринами, вдало вели учениця 9-Б класу Митровці Альбіна та учень 11-Б класу Довжанин Владислав. У паузах між конкурсами учень  3-А класу Черничко Михайло та  учениця 7-Б класу Матіко Андріана заспівали свої улюблені пісні «Я-українець» та «Лелеки».

На святі учениця 7-Б класу Мудранинець Марія показала плакат-заклик «Збережемо природу Іршавщини», який вона створила з власних фото. Цей плакат відібраний шкільним журі для участі в районному конкурсі.

Цей захід  відвідали   працівники   НПП «Зачарований край» Андрішко М.М., Гіга Є.М., Цільо О.І.

На завершення інженер-еколог Цільо О.І. зауважив, що наша спільна праця приносить хороші результати. Учні активно працюють в шкільному лісництві, цікавляться майбутніми природоохоронними акціями, розширюють свій світогляд, знайомляться з лісівничими професіями.

Любов Митровцій,

керівник  шкільного лісництва,

вчитель біології

Ваш отзыв

Ваш коментар