- Нове життя - https://nz-ir.com -

Година спілкування “Рука допомоги для кожного” відбулася з підобліковими особами Іршавського МРВ КВІ

Днями в приміщенні кримінально-виконавчої інспекції Іршавського району відбувся соціальний захід у формі години спілкування з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Тема зустрічі – “Рука допомоги для кожного”, присвячена питанням соціальної допомоги, нестійким у криміногенному відношенні громадянам. Організаторами заходу виступили працівники кримінально- виконавчої інспекції Іршавського району, капітан внутрішньої служби Тодавчич В.Ю. та лейтенант внутрішньої служби Лацко І.В., а також до участі у цьому заході долучився представник Іршавського РВ УМВС України, а саме старший оперуповноважений сектора кримінальної міліції у справах дітей Боднар І.Ю. та фахівець із соціальної роботи Іршавського РЦСССДМ Боршош Н.М. Неповнолітніх порушників фахівець соціальної служби ознайомила з роботою РЦСССДМ та видами послуг, що надаються центром. У ході розмови з учасниками обговорювалися основні причини вчинення правопорушень та злочинів і шляхи їх вирішення. Так, старший оперуповноважений сектора кримінальної міліції у справах дітей Боднар І.Ю. навів приклади статистичних даних про вчинені правопорушення та види злочинів, які найчастіше скоює молодь, їх характер та наслідки не лише для засудженого, але і для сім’ї та     суспільства.

Про максимальну зайнятість вільного часу засуджених корисними і такими, що їх цікавлять, справами говорив Володимир Тодавчич, старший інспектор Іршавського МРВ КВІ саме поведінка засуджених у вільний час, за словами представника КВІ, є одним із вагомих чинників, що визначають ступінь їх виправлення, а також     можливість рецидиву злочинів.

Організатори зустрічі переконані, що активна участь у профілактичній роботі всіх без винятку суспільних Інституцій сприятиме відновленню, підтримці і зміцненню соціально корисних зв’язків засуджених та спонукатиме їх до законослухняної самокерованої поведінки.

Старший інспектор Іршавського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції

В. Тодавчич,

 капітан внутрішньої служби.