Версія для друку Версія для друку

ДЗЮДО І САМБО – від братів Станко

Можна сидіти і чекати свята – державного, релігійного, сімейного, день народження у кума, а чи свого особистого. І можна зробити собі справжній подарунок – і зорганізувати  свято для більш ніж  сотні юних борців, їх тренерів,  батьків та рідних. Що і зробили в Іршаві минулого тижня брати Станки: Петро Іванович – депутат  райради  і    Михайло Іванович – підприємець і знаний меценат. Вони стали генеральними спонсорами проведення  регіонального турніру  з боротьби дзюдо та самбо серед юнаків та дівчат 1998-2005 року  народження.

До нашого райцентру  прибули десятки юних спортсменів із Вінниці, Івано-Франківська,  дві команди  зі Львова, Ужгорода  і Виноградова. Всього на килим у районному будинку  культури, де проходили  змагання,  вийшло 126 борців разом із представниками Іршавського спортклубу “Атлант”. Про високий рівень організації турніру засвідчив статус  суддівської бригади. До неї входили: по дзюдо —  судді національної категорії Тетяна Гаврилова та   Руслан Перета, який виступав головним арбітром  чемпіонату  України і був суддею на Олімпійських іграх; по самбо – судді національної категорії, які брали участь  у чемпіонатах Європи та світу —  Семен Судариков, Роман Шилко і Ярослав Шейко.

 Палко привітали   переможців та призерів   змагань  і  вручили  їм  медалі  і грамоти керівники райради  та  РДА.

Серед тих, хто піднявся  на сходинки  п’єдесталу,  були і кращі   представники СК “Атлант”. Зокрема, чемпіонами турніру серед дзюдоїстів  у своїх вікових групах та вагових категоріях стали Віктор Станко, Василь Матіко, Петро Поп, Олександр Бровдій,     Олександр  Карабиньош, Валентин  Єшик. Із самбістів  Іршава має  на цьому турнірі тільки одного переможця: Ельвіра Попович у ваговій категорії до 52 кг.стала чемпіоном,  а у ваговій категорії до 73 кг. серед юнаків  бронзу виборов Євген Васько.

Найбільше срібних та бронзових медалей  вибороли наші юні дзюдоїсти: Євгенія Откидач, Михайло Поп, Юрій Павлище,  Василь Кузьма, Ярослав Бажів,  Матвій Карабиньош, Олександр Маринець, Сергій Панющик, Владислав Гедзур, Віталій Ластівка, Юрій Вовканич, Богдан Матіко,  Іван Половка.

Організатори турніру відзначили хорошу співпрацю по його проведенню зі сторони директорів Ільницьих навчальних закладів: загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІст — Т.В.Олексій  та спортивно-гуманітарного ліцею– Ю.Е.Меренича.

Михайло БОРЖАВСЬКИЙ.

Ваш отзыв

Ваш коментар