- Нове життя - https://nz-ir.com -

У ЦЕНТРІ УВАГИ СПОРТИВНО-МАСОВА РОБОТА, ЖИТЛО ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ, ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ…

На цьому тижні відбулось засідання колегії райдержадміністрації, яке провів голова РДА Вячеслав Свічкар. На порядок денний винесли три питання. Йшлося про роботу спортивних шкіл району, стан забезпечення житлом в Іршавському районі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, виконання Програми зайнятості населення у цьому році. Участь у засіданні колегії взяли керівники управлінь, відділів і служб РДА, керівники установ та служб району.

Було заслухано інформації фахівців у цих напрямках. У контексті обговорення виникла низка слушних зауважень та пропозицій. Зокрема, необхідно розмежувати досягнення спортивних та загальноосвітніх шкіл, більше коштів спрямовувати саме на розвиток спорту, звернути увагу на те, щоб не було ситуацій, коли в одній громаді два-три тренери різних видів спорту, а в окремих нема жодного, хоча там є перспективні спортсмени. Стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт, то треба більш юридично фахово підходити до цих питань. На виконання Програми зайнятості населення варто звернути увагу на створення нових робочих місць, працевлаштування випускників МНВК тощо.

Свої думки і пропозиції висловили перший заступник голови РДА Михайло Полончак, заступник голови РДА Іван Мошкола, керівник апарату РДА Олег Козенюк, голова постійної депутатської комісії райради з питань бюджету та плану соціально-економічного розвитку Юрій Фельцан.

З інформацією ознайомлювали завідувач сектору молоді і спорту райдержадміністрації Андрій Данканич, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл Василь Жупанин, Василь Попович, в.о. начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Урста, в.о. директора Іршавського районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Наталія Ватрала, заступник директора Іршавського районного центру зайнятості Сергій Панасюк, начальник управління соціального захисту населення Василь Черепко.

 Іван СТЕПОВИЙ