Версія для друку Версія для друку

ОСОБАМ ВІКОМ СТАРШЕ 45 РОКІВ…

В умовах застосування чинного законодавства у сфері зайнятості значна увага приділяється питанню працевлаштування, у тому числі тих громадян, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці.

Здавалося б, працівники з великим досвідом роботи та життєвим багажем − мрія кожного роботодавця. Проте сьогодні літнім людям важко на рівних конкурувати на ринку праці. Отже, чи не найцікавішим нововведенням у чинному законодавстві у сфері зайнятості є видача ваучерів на навчання працюючим особам віком понад 45 років, щоб ці особи відчули себе впевненіше в уже набутій професії чи освоїли нову, затребувану роботодавцями.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці».

Спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також надає паспорт, трудову книжку, документ про професійно-технічну або вищу освіту та реєстраційний номер облікової картки платника податків, з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом.

У разі, коли трудова книжка зберігається у роботодавця, особа подає її копію, засвідчену роботодавцем.

Працююча особа має право безоплатно отримати від центру зайнятості повну та достовірну інформацію про порядок і умови видачі ваучерів та перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Центр зайнятості проводить звірення відомостей про страховий стаж особи з 1 січня 2011р. з даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Дані про страховий стаж особи за період з 1 липня 2000 р. по 31 грудня 2010 р. звіряються з даними реєстру, поданими Пенсійним фондом України.

За детальною інформацією звертайтесь у Іршавський районний центр зайнятості населення.

Марта Балега,

заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Іршавського РЦЗ.

Ваш отзыв

Ваш коментар