Версія для друку Версія для друку

ОКСАНУ СІДОР ПОВТОРНО ОБРАНО ГОЛОВОЮ РАЙКОМУ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ

      Минулого тижня у сфері культури району відбулася знакова і вагома подія. Проведено ХХ Іршавську районну звітно-виборну конференцію профспілки працівників культури. Варто віддати належне організації самого заходу. Кожен делегат реєструвався при вході та отримував відповідний набір документів. Участь у конференції взяли голова обкому галузевої профспілки, заслужений працівник культури України Наталія Товтин, колишній голова профкому клубних працівників, заслужений працівник  культури України, керівник народного ансамблю «Іршава»  Надія Гудь.

    За результатами попереднього засідання райкому були обрані керівні органи конференції та рекомендовані кандидатури на новообраний райком профспілки працівників культури. Самі ж делегати й обрали головуючого конференції. Ним стала делегат від профорганізації Великораковецької дитячої школи мистецтв Оксана Савко. Голова конференції ознайомила з порядком денним роботи конференції, регламентом, які було підтримано одноголосно. Відтак з доповіддю про п’ять років роботи виступила голова райкому профспілки працівників культури Оксана Сідор, від ревізійної комісії слово мала Олеся Романчук – делегат від Сілецької ДШМ. Зокрема, Оксана Сідор у своїй доповіді наголосила, що протягом звітного періоду робота райкому  була насичена багатьма подіями. Зусилля зосереджувались на виконанні завдань, визначених ряду з’їздами Профспілок у галузі культури, трудових  та соціально-економічних гарантій працівників. Райком об’єднує 11 первинних профорганізацій, який налічує 355 спілчан. За рішенням сесії районної ради має орендоване кабінетне приміщення для ведення статутної діяльності та власний сайт в Інтернеті. Заслухавши їх, делегати висловили свої побажання та визнали роботу райкому задовільною, звіт ревкомісії затвердили. Із відповідним проектом постанови виступила  Наталія Варваринець – делегат від профорганізації клубних працівників.

Потім перейшли до виборів нового складу районного комітету профспілки працівників культури. Форму голосування обрали відкриту. Лічильну комісію представляли Олеся Гаджега, Тетяна Косик. Рекомендований список новообраного райкому склали голови первинних профорганізацій бібліотечних та клубних працівників, редакції газети «Нове життя» та дитячих шкіл мистецтв. До складу ревкомісії ввійшли Мирослава Бородкіна, Надія Купар, Марія Бажо. Стосовно цього у делегатів не було заперечень і ними підтримано.

На голову райкому профспілки працівників культури було висунуто кандидатуру Оксани Сідор. За неї проголосували одноголосно. Делегатами ж на обласну звітно-виборну конференцію профспілки працівників культури було обрано: від клубних працівників – Оксану Сідор, бібліотечних – Аллу Лакатош, дитячих шкіл мистецтв – Оксану Савко. Висунули також делегати конференції кандидатуру на голову обкому галузевої профспілки. Нею стала Наталія Товтин.  Наталія Михайлівна, також виступила перед делегатами конференції. Приємно констатувати, що крім всього, за дорученням голови Центрального Комітету Профспілки працівників культури  України Людмили Перелигіної, Наталія Михайлівна вручила грамоту скарбнику райкому Марії Понзель з нагоди нещодавнього ювілею.

На завершення всі мали чудову нагоду привітати новообраного голову райкому профспілки працівників культури Оксану Сідор, яка в свою чергу подякувала і розповіла, над чим працюватиме.

 Іван Кополовець,

 член райкому профспілки,

секретар конференції.

Ваш отзыв

Ваш коментар