Версія для друку Версія для друку

КРАСНИЙ ЮВІЛЕЙ – НА ФОНІ ВИЗНАННЯ ФАХІВЦІВ ТА ПАЦІЄНТІВ

Сфера медицини покликана берегти найцінніше, що у нас є, — здоров’я. Завідувача Загатської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ганну Іванівну Данканич жителі цього краю знають дуже добре, відгукуються про неї позитивно. До речі, сьогодні вона святкує свій ювілей – 50 років. Мабуть, ніхто краще не розповість про ювілярку, як її керівництво. Користуючись нагодою, вирішили поспілкуватися із Оксаною Іванівною Булеза — головним лікарем комунального закладу «Іршавський районний центр надання медико-санітарної допомоги», який опікується всіма амбулаторіями, ФАПами.

– Оксано Іванівно, розкажіть, чим характерна ділянка роботи Ганни Іванівни.

– Надає медичну допомогу жителям сіл Климовиці, Кобалевиці, Івашковиці, Дубів, Загаття. Ці села мають статус гірських. Звичайно, це додає складнощів у роботі. Її доводиться здійснювати в радіусі семи кілометрів. А робити це без санітарного транспорту не так вже й легко і просто, і своєчасно. Священний обов’язок лікаря надавати медичну допомогу, коли людина її потребує. Тому знаю, що Ганна Іванівна у непростих умовах старається виконати свій обов’язок якнайкраще. На території, на якій вона працює, проживає понад 3440 її пацієнтів. Заслужити авторитет у такої кількості людей можна лише завдяки копіткій і наполегливій праці.

–  Кожен керівник часто формує свою думку про підлеглих на основі співпраці. Коли мали змогу більш тісно співпрацювати з ювіляркою?

– Дуже добре пригадується мені 2010-ий рік. Ще будучи головним спеціалістом відділу охорони здоров’я РДА, я відповідала за мережу медичних закладів району. Мала чудову нагоду представляти Загатську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яку очолює Ганна Данканич, на обласному конкурсі кращих амбулаторій. Тоді Ганна Іванівна успішно склала іспити і здобула третє місце серед медичних закладів Закарпаття. Погодьтеся, це дуже висока оцінка її роботи.

– Це дуже добра оцінка фахівців, але важлива і думка пацієнтів. Що кажуть про неї жителі сіл, які обслуговує?

– Конкурс, про який я згадувала, проходить у два етапи. Під час першого складаються іспити на робочому місці. На другому ж – на факультеті післядипломної освіти УжНУ при керівництві управління охорони здоров’я ОДА. У контексті нашої розмови варто відзначити перший етап. Іспит в Ганни Іванівни від обласного управління охорони здоров’я приймала Ольга Антонівна Чемет. Після аналізу робочого місця я разом з обласним спеціалістом пройшлася вулицями, аби поспілкуватися з населенням. Ми вдвох відвідували родини вибірково, нікого ні про що не попереджували. Заходили в двори, де стояли люди чи, скажімо, сушився дитячий одяг. Цікавилися думкою про роботу Ганни Іванівни. Задавали запитання жителям сіл, як їх обслуговує сімейний лікар, медсестри тощо.

Скромна, виважена, готова прийти на допомогу в будь-яку пору доби, надає висококваліфіковану допомогу – це далеко не повна характеристика, яку давали ювілярці. Це теж неабияка нагорода за самовіддану працю.  Особисто мені було приємно за свою підлеглу.

– За плечима Ганна Іванівна має великий досвід роботи. Очевидно, за цей час отримувала різні відзнаки…

– За свою сумлінну працю неодноразово нагороджувалася грамотами обласного управління охорони здоров’я, облдержадміністрації, відділу охорони здоров’я РДА. А цьогоріч єдина в області серед сімейних лікарів отримала грамоту від Міністерства охорони здоров’я. Мені приємно, що в нашій команді лікарів первинної ланки працює такий професіонал з великої літери.

Сердечно вітаємо Ганну Іванівну з ювілеєм та бажаємо їй міцного здоров’я, сімейного затишку, гараздів.  

Іван СТЕПОВИЙ

 

Ваш отзыв

Ваш коментар