Версія для друку Версія для друку

Район посів четверте місце

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації під керівництвом Вячеслава Свічкара .

На порядок денний винесено три питання, а саме: про підсумки соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2014 року; про підсумки виконання місцевих бюджетів району за І півріччя 2014 року та про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року.

Так, за І півріччя 2014 року Іршавський район посів четверте місце між районами та містами області. Тому метою даної колегії було проаналізувати рейтингові показники діяльності структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району, які відповідають за рейтингову оцінку діяльності району.

По першому питанню доповідала начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Наталія Ковач. Вона детально зупинилася на окремих показниках, які впливають на рейтингову оцінку діяльності району. Зокрема, економічний розвиток – 1-е місце, інвестиційна та інноваційна діяльність – 9-е місце, державні фінанси – 11-те місце, споживчий ринок – 8-е місце, населення та ринок праці – 5-е місце, рівень злочинності – 4-е місце.

Обсяг реалізації виробленої продукції за І півріччя збільшився на 1,2 відсотка у відповідності до аналогічного періоду минулого року і склав 67408, 5 тис. грн.. Зокрема, цього вдалося досягнути завдяки таким підприємствам: ТОВ «Біемме Україна», ТОВ «А.М.ІТРО», Хлібокомбінат СТ. Не менш важливим для району є розвиток сільського господарства. За шість місяців цього року відмічено зростання виробництва основних видів продукції тваринництва: м’яса – 109 відсотків, молока – 100,1 %, яєць – 100, 2 %, вовни – 129, 6 відсотка. Збільшено чисельність поголів’я великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, а також птиці. Станом на 1 липня всіма категоріями господарств було намолочено 4430 центнерів зернових культур з площі 170 га. Цьогоріч запрацював цех з виробництва джгутів, кабельної продукції ТзОВ «Берег кабель», де нині трудиться півсотні чоловік. Планується додатково працевлаштувати ще 30 осіб.

Співдоповідачами по даному питанню були Панасюк С. П. – заступник директора Іршавського районного центру зайнятості та Штумф В. Ф. – начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації.

По наступному питанню доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик. Протягом півріччя в районі, попри напружену ситуацію з наповненням місцевих бюджетів в умовах кризової економічної та політичної ситуації в державі, з місцевих бюджетів здійснювалися всі необхідні видатки для забезпечення функціонування бюджетних установ, основних галузей соціально-культурної сфери. За даний період до  загального фонду місцевих бюджетів району мобілізовано закріплених доходів в сумі 14860,1 тис. грн., що складає 104,4 % до планових показників.

У співдоповіді начальник Державної податкової інспекції у Іршавському районі Світлана Муха відмітила, що місцевий бюджет перевиконаний, але є проблеми зі сплати за землю. Назвала кілька підприємств, які заборгували до бюджету плату за землю.

Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Єлизавета Яцканич, яка відмітила, що цього року влітку в освітніх установах району не функціонували табори з денним перебуванням дітей. Стосовно цього було прийнято відповідні рішення керівництва району. Незважаючи на це, з 2 по 14 червня проведено відпочинкові екологічні експедиції з 4-годинним перебуванням дітей на базах 52 загальноосвітніх закладах району із наповнюваністю 5000 дітей. Сюди були залучені насамперед ті, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. За кошти управління освіти, молоді і спорту РДА  у сумі 15 700 сто шість вихованців райСЮТур відпочили в експедиції «Іршавські мандри». Також за батьківські й спонсорські кошти відпочинком охоплено 1 285 дітей в екологічних експедиціях на базі позашкільних закладів району, тобто РБДТ, райСЮТ, райСЮТур та ДЮСШ.

Цьогоріч управління освіти, молоді і спорту РДА закупило 45 путівок в оздоровчий позаміський Центральний табір туристського активу учнів України для дітей пільгових категорій. На це пішло майже сто тисяч гривень. Ще восьмеро пільговиків оздоровилося в УДЦ «Молода гвардія». У санаторіях «Човен» та «Малятко» зміцнювало здоров’я 75 дітей.

За підсумками колегії прийнято відповідні рішення, пропозиції та доповнення до яких вносили перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Полончак, заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, члени колегії, голова постійної комісії районної ради Юрій Фельцан та інші.

Ваш отзыв

Ваш коментар