- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЖОРНА ДОЛІ

Старше покоління іршавчан добре пам’ятає Мадіну Шонхель-Ісламівну. Поява її на порозі міської та сільських рад перехоплювала дух у керівників органів місцевого самоврядування. У ті далекі 40-50 роки минулого століття вона працювала ревізором-інспектором  райфінвідділу. А ласих посягнути в державну кишеню завжди вистачало.

– То були суворі часи, − згадує тепер ветеран. – За навмисне присвоєння державних коштів я могла не одного посадити за грати. Однак я ніколи не раділа чужому горю. Робила так, аби після проведення ревізії чоловік повернув гроші і все обійшлося «доганою».  Покарати людину не важко, великого розуму не треба. А от виховати справжнього громадянина – не так уже й легко. Державу не обдурити.

Народилася Мадіна Бакеєва 30 серпня 1924 року в м. Казань Татарської АСРС. Тут же закінчила Казанський фінансовий інститут. У роки війни працювала радисткою.

У 1947 році життєва дорога привела її в м. Берегово, де довелося попрацювати 3 роки ревізором-інспектором. Потім її направили в обласний центр. Із 1951 року трудилася в Іршаві на посаді заступника завідувача райфінвідділом. У 1987 році у віці 63 років пішла на заслужений відпочинок.

Живе скромно, а могла б жити шикарно. Ні дорогих меблів, ні побутової техніки нема. Однак без районної газети не може.

– Районку читаю постійно, уже понад 60 років. Цікава газета, є що прочитати. Особливо багато останнім часом написано про торгівлю. Те, що пайовики роками будувала, тепер розпадається, і хтось на цьому набиває кишені. Це нечесно. Не треба забувати про тих людей, які віддали своє життя торгівлі.

У день свого 90-ліття Медіну Бакеєву прийшли привітати керівники ветеранських організацій району Василь Рацин, Ігор Берегій і заступник міського голови Михайло Рацин. Вони вручили іменинниці грамоти і подарунки.

Довгих років Вам життя, Медіно Шонхель-Ісламівно!

Василь ШКІРЯ.