- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДЕНЬ ЗНАНЬ У ДОВГОМУ

День знань у Довжанській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов у піднесеній та тривожній атмосфері. З одного боку, свято – початок навчального року, зустрічі після тривалих відпусток та канікул з друзями, однокласниками, колегами, а з другого, – війна у країні, знайомі, що воюють на Сході, тривожні новини, агресія з боку Росії, що перестає бути прихованою. Майже у кожному виступі звучало побажання миру, певно, найактуальніше побажання у нинішній час.

Директор школи Ледней Марія Василівна у своєму виступі зазначила, що навчальний рік з нашими дітьми розпочинають і троє учнів із Донецька: двоє в четвертому класі та один у сьомому. Загалом у школі буде навчатися 770 учнів. До навчання слід приступати з великою відповідальністю та усвідомленням того, що багато учнів нашої Батьківщини не зможуть сісти за парти найближчим часом, оскільки багато шкіл зруйновано терористами та російськими військами.

На урочистій лінійці виступили: Наталія Петканич, спеціаліст служби у справах сім”ї та дітей райдерж-адміністрації, Михайло Ловга – помічник Народного депутата України Віктора Балоги та член правління Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан. Усі першокласники отримали подарунки від Віктора Балоги – папки із зошитами та канцелярським приладдям. У Довжанських школах це вже стало доброю традицією.

Після лінійки у всіх класах було проведено перший урок – урок патріотичного виховання на тему “Україна – єдина країна”. У дев”ятому класі, де класний керівник Симканич Лідія Василівна, відбулася серйозна розмова про війну і мир, про патріотизм та честь, про зміни в суспільстві та районі, про московського агресора та наших воїнів, про героїзм та героїв нації, про міжнародну допомогу та участь кожного у великій справі нашої перемоги. Перед старшокласниками виступив учасник революції Гідності, поет Василь Кузан, який, крім іншого, ще і послухав актуальні вірші учнів, які вони підготували до обговорюваної теми.